zatvorili ga na šest godina

Kolumbijski veterinar preko štenaca krijumčario heroin u SAD, jedan od psića sad je postao 'inspektor' za droge


Daniel Radman
08.02.2019.08:50
Kolumbijski veterinar preko štenaca krijumčario heroin u SAD, jedan od psića sad je postao 'inspektor' za droge
Getty Images

sažeto

Premda mu je prijetila doživotna, na kraju je prošao sa šestogodišnjom kaznom


Daniel Radman
08.02.2019.08:50

Kolumbijac Andres Lopez Elorez osuđen je na šest godina zatvora jer je koristio štenad za krijumčarenje heroina u SAD. Po zanimanju veterinar, Elorez je svoje stručno znanje koristio na beskrupulozan način, tako da je kirurški ugrađivao pakete heroina u tekućem stanju u trbuhe psića.

Slučaj je bio otkriven davne 2005., na Novu godinu, kada je policija u raciji otkrila psiće za koje se ustvrdilo da im je namijenjena ulogu 'mule'. Elorez je inače iznajmljivao farmu u blizini Medellina na kojoj su policajci pronašli 17 vrećica tekućeg heroina, od kojih je 10, na žalost, već bilo implanitano u psiće.

Uhićen nakon 10 godina

Arhiva DEA

No, podli veterinar uspio je umaći policijskim snagama te se godinama skrivao u Španjolskoj. Ondje je uhićen nakon desetljeća života u egzilu, a lani u svibnju izručen je SAD-u. Amerikanci su ga optužili za urotu, uvoz i distribuciju heroina, a prijetila mu je i doživotna kazna. Ipak, na kraju je prošao sa šestogodišnjom.

Dvoje pronađenih psića udomili su policajci, a rotvajlerka koju su nazvali 'Heroina' uspjela je završiti je obuku te postala 'inspektor' za otkrivanje droge.

Kolumbija

heroin

veterinar

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter