dok mačaka nema, vitez kolo vodi

Kompletan državni vrh se razbježao po inozemstvu, vitez Reiner preuzeo 'ključeve' i postao najmoćniji čovjek države!


Daniel Radman
11.07.2018.14:30
Kompletan državni vrh se razbježao po inozemstvu, vitez Reiner preuzeo 'ključeve' i postao najmoćniji čovjek države!
CROPIX

sažeto

'Uvjeravam vas da je zemlja i dalje dobro čuvana', izjavio je novinarima Reiner o svojih "pet minuta moći"


Daniel Radman
11.07.2018.14:30

Državni vrh se razasuo po cijeloj Europi, pa je "ključeve" države spletom čudnih okolnosti preuzeo potpredsjednik Sabora Željko Reiner! Dakle, tri najvažnije osobe su izvan zemlje, i predsjednica, i premijer, i predsjednik Sabora, a osim njih baš sad je putna groznica zahvatila i dvojicu potpredsjednika najvišeg predstavničkog tijela u državi.

Pa, krenimo redom. Premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković imaju "najslađi zadatak". Napokon je i na njih došao red da uživo pogledaju Svjetsko prvenstvo, tako da oni danas u Moskvi navijaju za "vatrene".

Predsjednicu Kolinda Grabar-Kitarović put je odveo u Bruxelles. Ondje se danas održava summit NATO saveza na kojem će predstavljati državu, tako da je i ona izvan Hrvatske.

Kako su sve najviše pozicionirane osobe iz državnog vrha u inozemstvu, predsjednik Sabora imenuje jednog od petorice svojih potpredsjednika da uskoči u njegovu fotelju i na taj način postane, barem formalno, najmoćniji čovjek države. U toj su konkurenciji našli ili HDZ-ovci Željko Reiner i Milijan Brkić, mostovac Božo Petrov, SDP-ovac Siniša Hajdaš Dončić te zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin.

Zanimljivo je i da su dvojica od njih u inozemstvu, Brkić je na službenom putu u Izraelu, dok je Radin u Berlinu. Tako je Jandrokoviću izbor pao između Reinera i dva oporbenjaka, pa nije dvojio komu će prepustiti da privremeno zauzme njegovu fotelju.

"Uvjeravam vas da je zemlja i dalje dobro čuvana", izjavio je novinarima Reiner o svojih "pet minuta moći".

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter