Rat zbog Mirele Holy

Korisnici društvenih mreža bez milosti 'udaraju' po bivšoj čelnici Oraha, no sama si je kriva jer se ponaša kao slavonska snaša


Mia Mitrović
22.02.2019.11:05
Korisnici društvenih mreža bez milosti 'udaraju' po bivšoj čelnici Oraha, no sama si je kriva jer se ponaša kao slavonska snaša
Ranko Šuvar/CROPIX

sažeto

Ako Holy kani osvojiti mandat, neovisno o tome na čijoj listi, valjalo bi joj promijeniti retoriku


Mia Mitrović
22.02.2019.11:05

"Koliko nervoze oko zadnjeg ili predzadnjeg mjesta na listi SDP-a za EU parlament", zavapila je jutros Mirela Holy na svom Twitteru nakon što već danima traje trakavica oko njene kandidature na SDP-ovoj listi na izborima za EP.

Međutim, za kaos i burne reakcije na društvenim mrežama sama si je kriva. Informacija o njenoj kandidaturi pojavila se početkom tjedna i javnost danima nije znala je li informacija točna ili nije, a u kakvom su odnosu Holy i SDP još uvijek nije sasvim jasno zahvaljujućim nejasnim porukama koje bivša predsjednica Oraha odašilje.

Prvo se predstavnicima medija nije javljala, onda je davala pitijske odgovore iz kojih nije bilo jasno protumačiti koje su joj namjere, da bi na kraju skrušeno priznala da je prihvatila, ali na zadnjem ili predzadnjem mjestu liste i da neće ući u stranku na čijoj se listi kandidira. 

Slavonska snaša 

Nije nam jasno zbog čega toliko buke nizašto. Mirela Holy SDP-ov je stari kadar koji je iz partije protjerao Zoran Milanović, a baš negdje od tada i počinje raspad SDP-ova sistema. Osim toga, koliko su SDP-ovci na domaćem terenu u rasulu, SDP-ovke u EU parlamentu rade čuda, spomenimo samo Biljanu Borzan.

I Mirela Holy poznaje mehanizme Europske unije, a na prvim ikada održanim izborima za EU parlament, Orah je osvojio impresivan broj glasova. Čelnici je osigurano mjesto u parlamentu, no umjesto nje poslali su Davora Škrleca koji je u međuvremenu napustio stranku. Upućeni kažu da si neodlazak u EP Mirela Holy nikada nije oprostila.

Kako će se situacija dalje razvijati, vidjet ćemo, no ako Holy kani osvojiti mandat, neovisno o tome na čijoj listi, valjalo bi joj promijeniti retoriku i zauzeti gard jer sada se ponaša, reklo bi se na selu, kao slavonska snaša što joj zamjeraju i neki SDP-ovci. 

EU izbori 2019.

Mirela Holy

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter