Obitelj Pevec pokrenula peticiju za svoj spas

'Krivi smo jer nismo sudjelovali u privatizaciji već smo sve stvorili vlastitim radom'


Valerija Bebek
24.03.2019.08:40
'Krivi smo jer nismo sudjelovali u privatizaciji već smo sve stvorili vlastitim radom'
Neja Markicevic / CROPIX

Valerija Bebek
24.03.2019.08:40

Presuda Vrhovnog suda u slučaju bračnog para Pevec uzbunila je javnost. Višnja i Zdravko Pevec ovog su tjedna istupili u javnost u više navrata, a sada su pokrenuli i peticiju pod imenom 'Spasimo Višnju i Zdravka Pevec'.

"Osuđeni smo i prozvani jer su nam nakon 20 godina rada i stvaranja oduzeli obiteljsko poduzeće u koje smo uložili svu našu privatnu imovinu. Krivi smo jer nismo bili dio politike, korupcije i kriminala", stoji u tekstu online peticije koju je pokrenuo bračni par.

Iako je Zdravko u emotivnom istupu zamolio svakog Hrvata da mu posudi jednu kunu, ova obitelj ne traži novac. Traže podršku ljudi koju su masovno i dobili. A sada, čini se, sve poruke podrške i komentare ispod medijskih članaka žele objediniti u vidu peticije.

Zeljko Puhovski / CROPIX

"Krivi smo jer nismo sudjelovali u privatizaciji već smo sve stvorili vlastitim radom. Krivi smo jer se nismo brinuli za sebe, uzeli dobit od 423 milijuna kuna i napustili zemlju. Krivi smo jer smo ostali u svojoj domovini i čekali 10 godina da se sazna istina", stoji dalje u tekstu peticije Pevecovih.

Prema presudi Vrhovnog suda, koja je potvrdila onu sa Županijskog, Zdravko Pevec trebao odslužiti još 11 mjeseci zatvorske kazne, Višnji je kazna zatvora preinačena u rad za opće dobro, uz to su roku od 15 dana dužni platiti gotovo 400 tisuća kuna sudskih troškova i 3,9 milijuna kuna tvrtki Pevec.

"Bili smo na rubu srama, stavili su nas u pritvor, ukrali nam ušteđevinu, prodali nam privatnu imovinu na dražbi, prijetili nam i oduzeli brend vrijedan stotine milijuna kuna. Oduzeli su nam poslovne udjele u društvu Pevec d.d., otpustili su nas bez otpremnine, blokirali su nam račune i oduzimaju nam pola mirovine. Sve naše tužbe RH je odbila i sada nas žele staviti u zatvor", stoji dalje u tekstu.

Ekipa portala 100posto s obitelji Pevec vodila je iscrpan razgovor o svemu što se dogodilo prije i nakon što im je oduzeto poslovno carstvo Pevec.

"Mi ćemo se nastaviti boriti za istinu i pravdu, jer ako smo barem jednom poduzetniku pomogli da ne prođe kroz ovaj pakao ispunili smo našu misiju", kazali su Peveci.

Ako želite potpisati peticiju i pružiti podršku obitelji Pevec, to možete učiniti OVDJE.

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter