jesmo li dotakli dno

Lako što se mladi više ne vide u Hrvatskoj, na to smo već naviknuli, sad nam još i 'Daruvarac' poručuje da se tu nema što raditi


Daniel Radman
11.02.2019.09:00
Lako što se mladi više ne vide u Hrvatskoj, na to smo već naviknuli, sad nam još i 'Daruvarac' poručuje da se tu nema što raditi
Luka Gerlanc / CROPIX

sažeto

Proizlazi da je u cijeloj priči žrtva on, kao da su ga mediji iz čista mira počeli razapinjati.


Daniel Radman
11.02.2019.09:00

'Sve ono što se događalo proteklih mjeseci, povezano s mojim imenom, na meni je ostavilo traga(...). Nakon pravomoćnosti presude, nakon kazne, nakon svega, ne vidim se u Hrvatskoj' izjavio je u sinoć u telefonskom razgovoru RTL-u Darko Kovačević Daruvarac. Još je dodao kako 'ne zna što bi tu radio'.

Nakon što je dobio petogodišnju kaznu zbog brutalnog premlaćivanja djevojke i navukao ogorčenje javnosti jer je unatoč teškom kaznenom djelu svako malo na slobodi, kao što i je uostalom i sada, Kovačeviću je ostalo dovoljno snage da dijeli moralne lekcije, i medijima i javnosti. Proizlazi da je u cijeloj priči žrtva on, a ne djevojka, kao da su ga mediji željni senzacija iz čista mira, ni krivog ni dužnog, počeli razapinjati.

Ide u Strasbourg

Jure Miskovic / CROPIX

Došlo je do toga, barem sada tako najavljuje, da će i on biti jedan od onih kojih će spas pokušati pronaći na Sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Toliko je ogorčen Hrvatskom. Da apsurd bude veći, javnost je ogorčena na ovaj slučaj, pa posredno i na Kovačevića samog, baš zato što je hrvatski sustav neefikasan i cijelo vrijeme zapravo ide njemu u prilog.

Unatoč zločinu koji je počinio, Kovačević i dalje uživa blagodati života na slobodi i čeka izvršenje kazne, što može potrajati mjesecima, pa zvuči gotovo nevjerojatno da i on, nakon svega, želi pobjeći odavde. Ako Kovačević ne zna što bi tu radio, kako onda ne razumjeti tisuće onih koji zaista imaju opravdane razloge - od ovakvog pravosuđa, pa nadalje - da napuste Hrvatsku?

pravosuđe

Darko Kovačević Daruvarac

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter