prijevara s kuponima na facebooku

Lidl, Konzum, Bipa i Croatia Airlines: Ne dijelimo ništa, ne otvarajte takve objave


Ružica Matić
13.09.2017.19:10
Lidl, Konzum, Bipa i Croatia Airlines: Ne dijelimo ništa, ne otvarajte takve objave
Goran Sebelic / CROPIX

sažeto

Lidl Hrvatska, Konzum, Bipa i Croatia Airlines objavili su upozorenja na Facebooku nakon što su se putem društvenih mreža proširile spam objave s lažnim kuponima za kupovinu


Ružica Matić
13.09.2017.19:10

Više trgovačkih lanaca pozvalo je kupce da ne nasjedaju na prijevaru s kuponima za osvajanje nagrada koji se dijele preko društvenih mreža jer je riječ o lažnim kuponima.

Upozorenja su na Facebooku objavili Lidl Hrvatska, Konzum, Bipa i Croatia Airlines nakon što su se putem društvenih mreža proširile spam objave s lažnim kuponima za kupovinu. U objavama se tvrdilo kako se kuponi dijele povodom proslave rođendana određene trgovine.

Lidl je upozorio kako su svi kuponi za osvajanje od 1000 kuna u njihovim trgovinama lažni. Kupcima savjetuju da ne otvaraju  sumnjive poveznice.

Konzum je također obavijestio svoje kupce da je informacija o kuponu za nagradnu igru koja se pojavila na Facebooku, Twitteru i aplikacijama za komunikaciju WhatsApp nije organizirana od strane Konzuma, piše Hina. „Savjetujemo vam da ne otvarate navedenu poveznicu. Hvala na razumijevanju, uživajte u ostatku dana“, objavio je Konzum.

Bipa je objavila kako je istina da slavi deset godina, ali nije točno da dijeli kupone putem interneta. „Sve pogodnosti pronađite u našim poslovnicama i na našim službenim stranicama: www.bipa.hr i Facebook BIPA Hrvatska“, navela je Bipa. 

Nacionalni zračni prijevoznik Croatia Airlines također je, nakon niz pitanja građana, objavio da je ne obilježava obljetnicu i trenutno ne dijeli nagradne karte preko Facebooka.

„Nismo objavili Facebook post kojim se natječaj oglašava, niti smo povezani s web stranicom iz posta“, objavila je Croatia Airlines.

U lažnoj objavi tvrdilo se kako će korisnici Facebooka koji je podijele dobiti besplatne avionske karte. 

Facebook

Konzum

prijevara

Croatia AIrlines

lidl

Bipa

kuponi

Podijeli članak