'Čula sam ženu kako vrišti, bila je na podu, a auto je odjurio'

Majka je šestogodišnju curicu dovela u školu. Kriminalci su joj dijete doslovno istrgli iz ruku te oteli. Tražili su otkupninu, ali na kraju napravili nešto što nitko nije očekivao


Daniel Radman
03.09.2019.16:00
Majka je šestogodišnju curicu dovela u školu. Kriminalci su joj dijete doslovno istrgli iz ruku te oteli. Tražili su otkupninu, ali na kraju napravili nešto što nitko nije očekivao
Screenshot / Facebook

sažeto

Nakon cjelodnevne agonije, djevojčicu su otmičari pustili bez objašnjenja


Daniel Radman
03.09.2019.16:00

Glavni grad Južnoafričke Republike Johannesburg slovi za kao iznimno opasan i nesiguran grad, a taj status potvrdio je na još jednom zastrašujućem primjeru. Pred ulazom u školu jučer je oteta šestogodišnja djevojčica.

Djevojčica je u školu došla u pratnji majke, no četvorica kriminalaca imala su jasnu namjeru. Napali su ženu i doslovno joj oteli dijete iz ruke.

Napad je bio ciljan, htjeli su djevojčicu

Facebook

Radilo se o ciljanom napadu. Oteta djevojčica kći je Wynanda de Jagera, prvaka u Formuli 1 na vodi, a iako je u autu bio i njegov petogodišnji sin, njega ipak nisu dirali. Naprotiv, odgurnuli su ga na zadnje sjedalo automobila.

Majka djevojčice u napadu je zadobila teške ozljede ramena, mediji pišu kako su joj umalo 'iščupali ruku'.

Za otkupninu tražili 130.000 dolara

"Čula sam ženu kako vrišti. Pogledala sam i vidjela ženu kako pada na tlo, dok je automobil odjurio pored nje. Nisam vidjela nikoga unutra jer je imao zatamnjena stakla. Potom je i dječak povikao: 'Moja sestra, moja sestra'. Prišla sam i podigla ga i odvela u školu. Pomislila da je ženi netko ukrao auto, a tek kasnije sam čula da je oteto dijete", rekla je svjedokinja strašnog događaja koja je kao i De Jager dovela svoje dijete u školu.

Otmičari su ubrzo nazvali sportaša i za otkupninu zatražili dva milijuna randa (oko 130.000 dolara). No, obitelj je pozvala policiju kojoj je prepustila daljnje pregovore.

Otmičari bez obrazloženja pustili dijete

Facebook

Pokazalo se to kao dobro rješenje. Iako je obitelj prolazila kroz mučnu dramu, nakon 19 sati stigla je sretna vijest. Dijete su otmičari pustili na ulicu. Bila je neozlijeđena i, dakako, uplašena.

Zašto su to učinili zasad nije poznato. Policija u interesu istrage nije objavila daljnje informacije.

dijete

Formula 1

otmica

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter