video: malo su 'ubili oko'

Maratonska sjednica uspavala zastupnike, sve su snimile kamere i sada im se svi smiju


100posto
29.11.2019.13:55
Maratonska sjednica uspavala zastupnike, sve su snimile kamere i sada im se svi smiju
Screenshot / YouTube

sažeto

Kamere su ih uhvatile kako jedan po jedan tonu u san


100posto
29.11.2019.13:55

I naši saborski zastupnici znaju da maratonske sjednice znaju biti iscrpljujuće, sjetimo se samo selfija Gordana Marasa i Arsena Bauka iz ožujka prošle godine kada su u saboru dočekali jutro.

Screenshot / Facebook / Gordan Maras

Jedan po jedan utonuli su u san, a sve su zabilježile kamere

Njihovi pogledi otkrivaju da su bili samo nadomak stanja u koje su pali njihovi kolege u Indiji. Naime, dok se u indijskom parlamentu odvijala vatrena diskusija o ekonomiji, pojedini parlamentarci nikako nisu uspijevali ostati budni. Dugotrajna sjednica iscrpljivala je jednog po jednog, a u prijenosima uživo moglo ih se vidjeti kako drijemaju. 

Za to vrijeme ministrica financija Nirmala Sitharaman žestoko je raspravljala o stanju indijske ekonomije ustvrdivši kako su sektori poput automobilske industrije već krenuli s oporavkom otkako je objavila prvi budžet. Dodala je i da, iako je rast usporen, zemlja nije u recesiji.

No, njezine kolege nisu dijelile isti entuzijazam, a neki od njih više su puta snimljeni kako im glava pada i kako se svim silama nastoje oduprijeti da ih ne savlada san. 

Uspavani zastupnici postali tema zafrkancije na društvenim mrežama

Bizarne scene sa sjednice ubrzo su postale predmet zafrkancije na društvenim mrežama, pa se tako među brojnim fotografijama uspavanih zastupnika mogu vidjeti i komentari poput 'Nije uspavala samo ekonomiju, već i ministre', te 'Promijenite ministricu i nitko neće spavati'.

Indija

spavanje

parlament

zastupnici

sjednica

newsletter

Prijavite se na Newsletter