VIDEO: Dječji vrtić u europarlamentu

Petir i Tomašić prepiru se čiji je amandman prošao, snimka otkriva koja je lagala


Ružica Matić
18.01.2018.14:05
Petir i Tomašić prepiru se čiji je amandman prošao, snimka otkriva koja je lagala
Ronald Goršić, Bruno Konjević/CROPIX

sažeto

Tim amandmanom se ponovno omogućava korištenje okružujućih mreža plivarica u Jadranu


Ružica Matić
18.01.2018.14:05

Hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu Marijana Petir i Ruža Tomašić prepiru se čiji je amandman o mrežama plivaricama prošao, a čiji je odbijen, a dilemu je razriješio novinar RTL-a Hrvoje Krešić.

Na Twitteru je objavio snimku iz Europskog parlamenta te istaknuo kako je iz te, javno dostupne, snimke očito kako je prihvaćen amandman Ruže Tomašić. Amandman 575, kojeg je podnijela Petir je odbačen, a potom su zastupnici glasali za amandman 577 Ruže Tomašić, koji je prihvaćen.  

Tim amandmanom se ponovno omogućava korištenje okružujućih mreža plivarica u Jadranu.

Petir je jučer medijima poslala priopćenje u kojem piše kako je taj amandman njezin, a Ruža Tomašić izjavila je kako je amandman Marijane Petir dobio svega tri glasa i da uopće nije prošao na konačno glasovanje. Obje zastupnice pojasnile su svoje tvrdnje za Novu TV.

''Ako više zastupnika uloži iste amandmane ili slične i ako je to usvojeno kao formulacija onda je to usvojeno. 14 zastupnika je podnijelo amandmane koje je odbor za ribarstvo usvojio i jučer je na plenearnoj sjednici usvojen amandman odbora za ribarstvo koji je sadržavao sve one elemente koje smo mi tražili'', rekla je Marijana Petir. 

''Usvojen je moj amandman zato što sam ja predložila da se briše članak 3, stavka 3 i to su se svi složili, zapravo izlobirala sam za taj amandman, a ona je predložila da se briše stavak i 2 i 3 i zato je dobila samo tri glasa na odboru. Dakle njezin amandman nije prošao. Ali ona je imala slično mome amandmanu, samo kažem, previše je dodala još i zato nije prošao amandman'', objasnila je Ruža Tomašić. 

Europski parlament

Ruža Tomašić

Marijana Petir

Hrvoje Krešić

amandman

mreže plivarice

Podijeli članak