VELIKI USPJEH HRVATSKOG INOVATORA

Mate Rimac zaključio posao karijere, u Kini gradi tvornicu vrijednu čak milijardu kuna


Tomislav Kukec
13.03.2018.12:30
Mate Rimac zaključio posao karijere, u Kini gradi tvornicu vrijednu čak milijardu kuna
Promo

sažeto

Tvornica će proizvoditi pogonske komponente za e-automobile i autobuse, a inicijalni joj je kapacitet 50 tisuća komada motora


Tomislav Kukec
13.03.2018.12:30

Hrvatski inovator i poduzetnik Mate Rimac, netom nakon što je u Ženevi predstavio svoju novu revolucionarnu električnu jurilicu C_Two, zaključio je novi posao, najveći u svojoj karijeri. 

Kako javlja Poslovni, Rimac je sa dioničarem iz Azije ugovorio gradnju tvornice električnih motora i baterija u Kini. Riječ je o tvornici vrijednoj milijardu kuna, a Rimac Automobili i Camel grupa dogovorili su da će tvornica, usmjerena isključivo na kinesko tržište, biti izgrađena do kraja godine.

Kina želi sve aute na e-pogon

"Kina nam je važna, jer predstavlja najveće tržište na svijetu za električne automobile, autobuse, kamione i druga prijevozna sredstva te bilježi najveći rast. Kina se strateški opredijelila prema električnim vozilima te ima već danas u planu transport potpuno prebaciti na električni pogon pa smo napravili iznimku za kinesko tržište. Tvrtka Rimac Automobili razvoj i proizvodnju za sva ostala svjetska  tržišta zadržava u Hrvatskoj", izjavio je za Poslovni dnevnik Rimac.

On će u projekt, osim znanja i tehnologije, uložiti pet milijuna eura, a za to je dobio 40 posto udjela u novoj tvornici nazvanoj  Zhongke Luo Rui Technology Co. Tvornica će proizvoditi pogonske komponente za e-automobile i autobuse, a inicijalni joj je kapacitet 50 tisuća komada motora za e-vozila.

ekonomija

Mate Rimac

Rimac Automobili

inovacije

električna vozila

know how

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter