ZAGREBAČKi PLAKAT OSVANUO U AMERIČKIM MEDIJIMA

'Melania Trump govori slovenski i srpski, a njezina slava pomoći će Hrvatima da nauče engleski'


Juraj Filipović
16.09.2017.15:40
'Melania Trump govori slovenski i srpski, a njezina slava pomoći će Hrvatima da nauče engleski'
Facebook

sažeto

Naravno, osim pozitivnih ima i dosta ironičnih komentara kojima se aludira da poznavanje engleskog jezika i nije neki uspjeh, a kamoli u slučaju Melanije Trump koju engleski jezik sigurno nije doveo do Donalda


Juraj Filipović
16.09.2017.15:40

Po društvenim se mrežama nenormalnom brzinom počela širiti fotografija jednog zagrebačkog plakata.

Međutim, fotografija se ne bi razlikovala ni od kojeg drugog viralnog hita da na njoj nije Melanija Trump, supruga američkog predsjednika Donalda Trumpa.

'Zamislite koliko daleko možete dospjeti uz malo engleskog', piše na plakatima koji su osvanuli u Zagrebu na kojima je uz spomenuti tekst i prva dama SAD-a Melanija Trump.

Iza provokativne reklame stoji Američki Institut, udruga za promicanje engleskog jezika i američke kulture koja je odlučila iskoristiti nadrealnu popularnost supruge američkog predsjednika koja je od slovenske useljenice postala prva dama.

Vijest je osvanula i u američkim medijima.

"Melanija ne govori samo engleski i materinji joj slovenski. Govori još francuski, srpski i njemački", navodi između ostalog Newsweek i u članku se osvrće na komentare na fotografiju na kojoj je plakat Melanije Trump, a koju je podijelilo na svom Facebooku Američki institut.

Naravno, osim pozitivnih ima i dosta ironičnih komentara kojima se aludira da poznavanje engleskog jezika i nije neki uspjeh, a kamoli u slučaju Melanije Trump koju engleski jezik sigurno nije doveo do Donalda.

'Htjeli smo kampanju koja ljude podsjeća na važnost poznavanja svjetskih jezika te koliko je to poznavanje bitno za internacionalni uspjeh. Svjedoci smo velikog vala iseljavanja Hrvata koji svoju sreću traže i u anglo-saksonskim zemljama, poput Irske, Kanade, Australije i sl. Ako dobro vladate engleskim, na ovim tržištima možete stići jako daleko. A mi vam u tome možemo pomoći', kazao je Brett Campbell, osnivač Američkog Instituta.

Inače, Melanija Trump rođena je u slovenskom mjestu Sevnica. U New York je stigla 1996., nakon manekenske karijere u Milanu i Parizu, a svog budućeg supruga upoznala je na njujorškom Tjednu mode dvije godine kasnije. Vjenčali su se 2005. godine.

Zagreb

Melania Trump

plakat

engleski jezik

Američki Institut

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter