VIDEO: KAKO JE OVO MOGUĆE?!

Novac, koji su građani uplatili za Norino liječenje, Udruga diže s bankomata kad god poželi, ministar pravosuđa šokiran: "I ja sam uznemiren radi toga"


Lada Novak Starčević
30.09.2017.21:10
Novac, koji su građani uplatili za Norino liječenje, Udruga diže s bankomata kad god poželi, ministar pravosuđa šokiran: "I ja sam uznemiren radi toga"

sažeto

Ne znam kako nitko nije išao utvrđivati kako je moguće da humanitarna udruga ima tolike troškove, rekao je ministar vidjevši dokaze iz dokumentarca 'Život od milijun dolara'. Ni sam nije siguran u pravedan ishod slučaja


Lada Novak Starčević
30.09.2017.21:10

"Ministre, hvala što ste došli. Ne valja vam pravosuđe. Pokušajte nešto učiniti...", rekla je ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću majka pokojne Nore Šitum nakon zagrebačke premijere filma 'Život od milijun dolara'.

Norini roditelji Ivica i Đana pristali su sudjelovati u dokumentarnom filmu Roberta Zubera u kojem otkrivaju što se dogodilo s novcem koji su brojni Hrvati uplatili za liječenje 'hrabrog lavića'.

U šokantnom filmu Norini roditelji pred kamerom pokazuju izvode iz banke koji dokazuju da je s računa Udruge Hrabro dijete dizana gotovina na bankomatu u blizini kuće predsjednice Udruge, prvi put samo tri dana nakon Norinog odlaska u Ameriku. Često su uplaćivane donacije na račune supružnika članova Udruge, plaćani su telefonski računi i još puno toga…

I ministar pravosuđa je nakon odgledanog filma rekao da je uznemiren zbog svega što je vidio. "Ne znam kako nitko u postupku nije išao utvrđivati kako je to moguće da jedna humanitarna udruga ima tolike troškove", rekao je.

Pogledajte što je o ovom nevjerojatnom slučaju još rekao ministar Bošnjaković i kako sumnja u pravosuđe koje vodi:

Podsjetimo, udruga Hrabro dijete, koja je 2013. sakupljala novac za liječenje djevojčice Nore Šitum u Americi, do danas nije otkrila koliki je iznos prikupljen i koliko je ostalo na računu, o čemu smo pisali ovdje.

Petogodišnjakinja je bolovala od akutne limfoblastične leukemije i jedina slamka spasa bio joj je odlazak u američku kliniku, u kojoj je liječenje stajalo gotovo milijun kuna. Tisuće ljudi se uključilo u humanitarnu akciju, mnogi su darovali zadnji iznos koji su imali na računu, te je novac prikupljen u samo nekoliko dana.

Iz Udruge su govorili da je na računu bilo 2 pa 3 milijuna, da bi na kraju ispalo da je prikupljeno 4 milijuna kuna. 

Nevjerojatno je da je dio dokumenata vezan uz trošenje novca bio dostupan institucijama, koje nisu ništa poduzele da istraže nezakonite radnje. 

A novac se i dalje može nesmetano trošiti...

Vjerujete li u pravedan ishod ovog slučaja ili mislite da bi sustav mogao zakazati što bi bilo tragično, kao što i sam ministar pravosuđa kaže?

Nora Šitum

Ivica Šitum

Robert Tomić Zuber

Udruga Hrabro dijete

Život od milijun dolara

Đana Šitum

Podijeli članak