TVRDI DA JE VOĐA NARKO KARTELA

Ministar srpske Vlade u borbi protiv Šešeljevih kleveta odlučio se na nesvakidašnji potez. Prvo se prijavio tužiteljstvu, a sada će ići na poligraf


Matej Devčić
15.04.2019.12:00
Ministar srpske Vlade u borbi protiv Šešeljevih kleveta odlučio se na nesvakidašnji potez. Prvo se prijavio tužiteljstvu, a sada će ići na poligraf
Goran Mehkek/CROPIX

sažeto

Ministar trgovine smatra da se iza Šešeljevih napada krije želja da se Srpska radikalna stranka prikaže kao opozicija


Matej Devčić
15.04.2019.12:00

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, te potpredsjednik Vlade Republike Srbije Rasim Ljajić odlučio je zbog tvrdnji šefa Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja otići na poligraf.

Kako piše B92, Šešelj je 30. listopada prošle godine na sjednici Skupštine kazao da je ministar Ljaljić jedan od vođa najjačih narko kartela te da policija o tome ima sva saznanja, no da ne poduzima ništa.

Ljaljić je, naime, zbog toga odlučio sam sebe prijaviti Tužiteljstvu za organizirani kriminal, iako se, kako tvrdi, protiv njega ne vodi nikakav postupak za neko kazneno djelo.

Borba protiv Šešeljevih kleveta

U međuvremenu, Šešelj je optužio Ljajića da je vlasnik tvrtke "Ikan company" i da financira izgradnju 14 zgrada u Sočiju, a Ljajić je zbog toga svega za Blic najavio da će ići na poligraf.

Reuters

"Neću stati na Tužiteljstvu, tražit ću da idem u policiju na poligraf. Ispostavilo se da sam odabrao najbolji mogući način za borbu protiv njegovih kleveta", kazao je Ljajić te poručio kako smatra da bi i Šešelj zbog svojih izjava također trebao na poligraf.

Upitan očekuje li Šešeljevu ispriku i kakav je interes šefa radikala iza takvih kleveta, Ljajić odgovara da se iza svega krije želja da se SRS prikaže kao opozicija.

"Još će dobiti poene na napadima"

"Ispriku ne očekujem. Vrlo jednostavno, Šešelj, napadajući mene ne može izgubiti, a zbog moje nacionalne pripadnosti najlakša sam mu meta. To mu nitko od njegovih birača neće zamjeriti, još će dobiti poene.

Čovjek koji drži do sebe ne bi izgovarao takve gadosti iako zna da to nije točno. Dobiva prisustvo u medijima. Jeste li skoro čuli neku njegovu političku ideju", upitao je Ljajić

optužbe

Vojislav Šešelj

kleveta

Rasim Ljajić

ministar trgovine

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter