POTRESNI DETALJI UŽASA KOD KUTINE

Mještani o preminuloj majci: 'Bila je vrlo mirna, pozitivna i prepuna vedrine, nadasve brižna majka!'


100posto
11.10.2017.08:30
Mještani o preminuloj majci: 'Bila je vrlo mirna, pozitivna i prepuna vedrine, nadasve brižna majka!'
CROPIX

sažeto

Policija je i dalje na terenu te istražuju je li riječ o kaznenom djelu ili samoubojstvu te dvostrukom ubojstvu


100posto
11.10.2017.08:30

U utorak ujutro su na kutinskom području, u šumi nedaleko Husaina, pronađena tri karbonizirana tijela. Hrvatska je bila zgrožena čitajući portale - život u vatrenoj buktinji izgubila je 29-godišnja M. B. i njezino dvoje dječice, sinčić u dobi od godinu i pol i kći od pet godina.

Policijski očevid je trajao, a Jutarnji list je doznao kako se proteklih dana M. B. požalila obitelji da joj je teško, da više ne može i da je dovedena do ruba nakon što je njezinu suprugu prije tri godine po drugi put dijagnosticiran tumor na malom mozgu.

U utorak ujutro je poslije posla pokupila djecu kod suprugove majke. Zatim joj se gubi svaki trag, a mobitel je isključila.

Bol je prevelika

"Ne znam kako ću to sve izdržati. Bol je prevelika kad majka doživi da kći umre prije nje i još da u istom trenutku izgubi i unuke. Kad je rano ujutro policija nazvala da je u našoj ulici, oduzele su mi se noge. Krim policajci preplavili su šumu, onaj najnepristupačniji dio. Rekli su da su našli njezin Chevrolet. Bio je kao nebo plav. Htjela sam otići do auta, uvjeriti se da je to automobil moje kćeri. Nisu nam dali, uz obrazloženje: 'Nažalost, ne može. Shvatite, gotovo je'. Kako ću shvatiti kad želim vidjeti posljednji put svoju kćer i unučad? Molila sam policajce i preklinjala ih, ali uzalud. Još u subotu mi je kći dala nagovijestiti da joj je teško, da ne može više, da je dovedena do ruba, da ne zna kako dalje od iscrpljenosti. Da, od iscrpljenosti. U kući je sve radila sama," ispričala je nesretna majka M. B. za Jutarnji list.

Suprug nesretno stradale D. Š. (35) teški je onkološki pacijent.

"Moj zet nije mogao ništa sam otkad mu je prije tri i pol godine dijagnosticiran tumor na malom mozgu. Operiran je, prošao je kemoterapiju, ali se ta zločesta bolest ponovno vratila i počela razarati obitelj. Kći si je natovarila previše obaveza, iz dana u dan. U travnju je dobila posao u kutinskom hotelu, u računovodstvu, kao diplomiranu ekonomisticu požeškog fakulteta uzeli su je za šeficu odjela. Do tada su živjeli od skromne socijalne pomoći i skromne mirovine njezina supruga koji je zbog bolesti kao građevinac otišao u invalidsku. Pomagali smo im i mi, djedovi i bake s obje strane jer unučići su nam bili velika radost," otkrila je za Jutarnji list majka preminule mlade žene koja je kćer posljednji put vidjela u subotu kad joj je dovela djecu na čuvanje. Toga dana joj je povjerila najgore misli za koje nitko u obitelji nije vjerovao da bi se mogle ostvariti. U ponedjeljak poslijepodne M. B., pak, zadnja je vidjela u Kutini njezina sestrična. Prošla je kraj nje autom kad se vraćala s posla kući. Kasno navečer prijavljen je nestanak, da bi jutro poslije stigle vijesti koje nitko ne želi čuti, a kamoli povjerovati u njih.

Mještanin našao tijela 

Karbonizirana tijela majke i dvoje dječice pronašao je mještanin koji je to jutro brao gljive. Zaprepašten prizorom alarmirao je obližnjeg lugara koji je digao na noge policiju.

Kriminalisti su odmah pristigli na poprište tragedije, ogradili dio šume i počeli provoditi očevid kako bi utvrdili je li u pitanju kazneno djelo ili samoubojstvo te dvostruko ubojstvo.

CROPIX

CROPIX

Mještani Huseina o preminuloj M. B. govore u pozitivnom smislu. Bila je za sve mještane redom "osoba spremna pomoći i kad nije mogla ili nije imala vremena..."

"Ne znamo što bismo mislili o okolnostima nesreće. Vrlo je mirna bila, pozitivna i prepuna vedrine. I nadasve, bila je brižna majka. Majka poput onih iz reklama kad bih je gledala dok se igra i razgovara s curicom koja ima pet godina i sinčićem od godinu i pol. Bila je skromna. Nije imala puno, ali je pomagala svima. I da, nosila se teško sa suprugovom bolešću jer je djecu vodila bakama kad je on primao vrlo agresivnu kemoterapiju kako bi ih zaštitila od jezivih prizora borbe njihova tate s bolovima," rekla je kroz suze za Jutarnji list jedna od prvih susjeda pokojne M. B.

Tajna kuverte s novcem 

Ono je također vrlo čudno u čitavom slučaju jest da je pokojna M. B., netom prije odlaska s posla posljednji put, u uredu ostavila kuvertu s novcem, točnije 300-tinjak eura i 400 kuna te neke iskaznice za djecu.

Ipak, nikakvo oproštajno pismo zasad nije pronađeno.

Šest sati nakon pronalaska automobila zamjenica županijske državne odvjetnice u Sisku, Sanja Jagušt, okupljenim novinarima tijekom očevida je rekla da ŽDO u "navedenom slučaju surađuje s policijskim službenicima PU sisačko-moslavačke i vještacima Centra za kriminalistička vještačenja Zagreb".

Potvrdila je i da su izdana tri naloga za obdukciju, ali nije mogla potvrditi identitete, niti reći bilo što o njihovu stradanju.

"Čim vještačenje bude gotovo, izvijestit ćemo javnost," rekla je Sanja Jagušt.

U kuću majke 29-godišnje M. B. u Husainu tijekom cijelog jučerašnjeg prijepodneva i popodneva dolazili su rodbina i prijatelji šokirani viješću o tragičnoj smrti svoje sumještanke i njezino dvoje djece.

Istovremeno, policija je izuzimala tragove na mjestu stradavanja, pregledavala mobitel i poruke te u razgovorima s članovima obitelji pokušavala ustanoviti kako se 29-godišnja M. B. zatekla u šumi i kako je došlo do izbijanja požara u kojem su smrtno stradali ona i njezino dvoje djece, odnosno, radi li se u navedenom slučaju o kaznenom djelu ili samoubojstvu te dvostrukom ubojstvu.

djeca

majka

tumor

suprug

Kutina

šuma

tijela

Husein

mještanin

Sanja Jagušt