video:Terorist planirao bombom raznijeti kongres

Uhićen Amerikanac koji je imao radikalna politička uvjerenja, mislio da se političare treba birati kockom


100posto
12.10.2018.20:00
Uhićen Amerikanac koji je imao radikalna politička uvjerenja, mislio da se političare treba birati kockom
Screenshot/YouTube

sažeto

Istraga je pokazala da je motiv ovog neuspješnog terorista bilo privlačenje pažnje na njegovo neobično političko uvjerenje da političare treba birati kockom – što je drevni politički proces iz vremena antičke Grčke


100posto
12.10.2018.20:00

Muškarac iz New Yorka uhićen je i optužen zbog planiranja samoubilačkog bombaškog napada na trgu ispred zgrade američkog Kongresa, na dan parlamentarnih izbora sljedećeg mjeseca. A kao razlog se navode njegova "radikalna politička uverenja".

Istraga je pokazala da je motiv ovog neuspješnog terorista bilo privlačenje pažnje na njegovo neobično političko uvjerenje da političare treba birati kockom – što je drevni politički proces iz vremena antičke Grčke.

56-godišnji Paul Rosenfeld priznao je saveznim službama da je planirao detonirati bombu 6. studenog, a ovo je policiji dojavio neimenovani pojedinac iz Pennsylvanije koji je vidio Rosenfeldove tekstualne poruke i bilješke, u kojima je iznio svoje planove.

Rosenfeld je priznao svoj ubojiti plan, a istražitelji su utvrdili da je preko interneta naručio velike količine eksploziva i donio ga kući, gdje je izradio manje eksplozivne naprave i testirao detonacije.

newsletter

Prijavite se na Newsletter