kad napraviš račun bez krčmara

Mnoge je danas šokirala vijest da se zaustavlja obnova Remetinačkog rotora, a evo što nam o svemu tome kažu iz Grada


Mia Mitrović
13.02.2019.16:00
Mnoge je danas šokirala vijest da se zaustavlja obnova Remetinačkog rotora, a evo što nam o svemu tome kažu iz Grada
Bruno Konjević/CROPIX

sažeto

Neriješeni imovinsko-pravni odnosi na malom djelu terena privremeno su zaustavili gradnju


Mia Mitrović
13.02.2019.16:00

Početak obnove Remetinačkog rotora, jednog od glavnih zagrebačkih prometnih čvorišta, očekivao se sa strepnjom. Još kada je odlučeno da će se u sanaciju krenuti sredinom prosinca, u vrijeme Adventa i velikih prometnih gužvi, sve je slutilo na tešku katastrofu. 

Međutim, nekim čudom, po zatvaranju rotora, promet je u Zagrebu funkcionirao kao da se ništa ne događa, a neki kažu i bolje nego prije pa gradom kruži šala da bi trebalo ukinuti sva postojeća prometna rješenja i uvesti privremena te da bi tako promet u gradu funkcionirao besprijekorno. Nije da nema istine u tome. 

Informacija je točna, ali..

Mnoge je u srijedu šokirala informacija koju je objavio portal Zagreb.info da se gradnja na rotoru privremeno zaustavlja zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa na jednom malom dijelu gradilišta. 

Kako bismo provjerili točnost tih napisa, poslali smo upit Gradu Zagrebu, a oni su nam odgovorili u vrlo kratkom roku: 

Srdjan Vrancic / CROPIX

"Imovinsko-pravni odnosi u okviru zahvata Rotora Remetinec su riješeni osim na suvlasničkom dijelu na k.č.br. 973 k.o. Blato gdje je u tijeku postupak izvlaštenja, time da je Grad Zagreb većinski vlasnik tog zemljišta. Stoga se ne planiraju prekinuti, a niti obustaviti radovi na gradnji predmetnog zahvata, budući da se predmetni radovi izvode sukladno izvršnoj građevinskoj dozvoli", kazali su nam iz Grada.

Iz njihova odgovora proizlazi da je točno da su se prilikom građevinskih radova na rotoru pojavili problemi u imovinsko-pravnim odnosima i to na čestici koja je u vlasništvu grada. Iz toga se, dakle može iščitati da grad Zagreb koji je naručitelj radova na rotoru ima imovinsko-pravne probleme sa samim sobom? Nešto je tu sumnjivo, čini nam se, no dobra je vijest da radovi neće prestati, barem tako tvrde naši gradski oci. 

grad Zagreb

radovi

rotor

imovinsko-pravni odnosi

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter