OTKRIVENO KAKO ŽIVI FRITZLOVA KĆI

Monstrum ju je 24 godine držao u podrumu i napravio joj sedmoro djece. Danas živi u izoliranom selu, promijenila je ime i čuva ju osiguranje


100posto
19.03.2019.20:00
Monstrum ju je 24 godine držao u podrumu i napravio joj sedmoro djece. Danas živi u izoliranom selu, promijenila je ime i čuva ju osiguranje
iStock

sažeto

'Izgubila je najbolje godine u tom podrumu, zato je sada fokusirana da joj svaki dan bude ispunjen aktivnošću', rekao je jedan poznanik 


100posto
19.03.2019.20:00

Čak 24 godine Elisabeth Fritzl, u dobi od 18. do 42 godine,  bila je zatočena u podrumu svog oca, monstruma Josefa Fritzla koji ju je svakodnevno silovao i napravio joj sedmero djece, od kojih je šestoro preživjelom a jedno je navodno spalio u peći kada je preminulo.

19. ožujka 2009. Fritzl proglašen je krivim po svim točkama optužnice: za ubojstvo, držanje u ropstvu, lišavanje slobode, silovanje tisuću puta, prinudu. Osuđen je na doživotnu kaznu zatvora.

Živi u neimenovanom austrijskom selu

Javnost se danas pita kako izgleda život njegove kći, koja je dobila novi ime, a strogi zakoni zabranjuju da se ono ikada sazna u javnosti. Sa šestoro preživjele djece živi u neimenovanom austrijskom selu, a djeca uzrasta od 17 do 31 godine, spavaju u sobama u kojima su vrata konstantno otvorena, a svake nedjelje imaju terapije kako bi se oslobodili trauma iz djetinjstva.

Kuća je pod stalnim nadzorom, a osigranje je također drži na oku, Ukoliko se neki neznanac približi, policija će ga odmah zaustaviti. Drugi mještani su upoznati sa situacijom i takođe pomažu porodici, otkrio je jedan fotograf koji odlučio posjetiti. 

Redovito odlazi na terapije

Jedan fotograf je opisao situaciju koju je zatekao u selu, svi stanovnici surađuju s policijom. Godinu dana nakon što je oslobođena iz podruma, mediji su prenijeli vijest da se Elisabeth zaljubila u mladog pripadnika osiguranja koji je imao zadatak čuvati ju.  Osim odlaska na redovne terapije, Elisabeth je naučila voziti, pomaže djeci u učenju, druži se s lokalnim mještanima.

"Izgubila je najbolje godine u tom podrumu, zato je sada fokusirana da joj svaki dan bude ispunjen aktivnošću", rekao je jedan poznanik. O novcu ne brine jer joj je austrijska vlada osigurala džeparac od 50.000 eura za njenu djecu.

djeca

silovanje

monstrum

fritzl

podrum

newsletter

Prijavite se na Newsletter