Kraj je blizu

Moskovski patrijarh Kiril upozorio vjernike da se pripreme za skorašnji dolazak Antikrista


100posto
09.01.2019.18:00
Moskovski patrijarh Kiril upozorio vjernike da se pripreme za skorašnji dolazak Antikrista
Sputnik/Reuters

sažeto

Kapaciteti za prikupljanje podataka koje imaju pametni telefoni približavaju nas dolasku Antikrista, kaže patrijarh. Ima nešto u tome.


100posto
09.01.2019.18:00

U velikom božićnom intervjuu koji je dao ruskim medijima patrijarh moskovski i cijele Rusije izrazio je bojazan da nove tehnologije približavaju čovjeka Antikristu.
"Kapaciteti za prikupljanje podatak koje imaju uređaji poput pametnih telefona približavaju čovječanstvo dolasku Antikrista", kazao je patrijarh Kiril.

Intervju je na ruskoj televiziji emitiran uoči pravoslavnog Božića, a gledali su ga milijuni Rusa. Patrijarh je istakao da se pravoslavna crkva ne protivi napretku tehnologije, no da je zbog nekih stvari veoma zabrinuta.

iStock

"Netko u svakom trenutku može ako želi znati vašu točnu lokaciju, najintimnije podatke o vama, vaše interese, želje, strahove. Takve informacije mogu biti iskorištene za uspostavljanje svjetske kontrole", izrazio je bojazan za sigurnost na internetu patrijarh Kiril, a mi se slažemo s njim.

"Centralizirana kontrola svijeta iz jedne točke predskazanje je dolaska Antikrista, ako govorimo o kršćanskom viđenju stvari. Antikrist je osoba koja će biti na čelu svjetske mreže koja kontrolira čitavu ljudsku rasu", upozorio je patrijarh.

patrijarh Kiril

ruska pravoslavna crkva

Antikrist

newsletter

Prijavite se na Newsletter