HNS I SDP ZAJEDNO NA IZBORIMA

Mrak Taritaš će se kandidirati za gradonačelnicu


Sandra Pudja
18.03.2017.19:50
Mrak Taritaš će se kandidirati za gradonačelnicu
Damjan Tadic / CROPIX

sažeto

Pregovara se još o mjestima na listama, odnosno koliko će izvjesnih mjesta u Skupštini pripasti HNS-u, a koliko SDP-u


Sandra Pudja
18.03.2017.19:50

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić i HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš idućeg bi tjedna trebali bi potpisati sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u Zagrebu. Sporazumom bi se definirala SDP-ova podrška A. Mrak Taritaš u kandidaturi za gradonačelnicu, zajednička lista i desetak točaka zajedničkog programa.

Kako Jutarnji list doznaje iz izvora bliskih pregovaračkim timovima dviju stranaka, glavnina dogovora je postignuta. Neupitno je da kandidat za jednog zamjenika gradonačelnika(ce) bude iz SDP-a, a drugi neovisan, kao i da nositeljica zajedničke liste bude A. Mrak Taritaš.

Pregovara se još o mjestima na listama, odnosno koliko će izvjesnih mjesta u Skupštini pripasti HNS-u, a koliko SDP-u.

Na početku pregovora između dviju stranaka, kada se u javnosti počelo nagađati kako bi se podijelile funkcije između SDP-a i tima A. Mrak Taritaš, u njenom su stožeru vrlo žestoko reagirali i demantirali takav tip pregovora. Tada je poručeno da A. Mrak Taritaš želi i treba podršku SDP-a, ali da ona mora počivati na usuglašenim programima na čiju će se provedbu obavezati obje stranke. Osvojimo li vlast, moramo znati što ćemo raditi, poručila je A. Mrak Taritaš i navela da kao gradonačelnica želi biti sigurna da će za svoje projekte imati podršku većine u Skupštini, pišu u Jutarnjem.

Zagreb

HNS

SDP

lokalni izbori

Davor Bernardić

Anka Mrak Taritaš

Podijeli članak