ZAVLAČI CIJELI SVIJET

Mugabe se obratio javnosti pa umjesto ostavke poručio: 'Ipak ostajem predsjednik', Zimbabve u šoku


HINA
19.11.2017.21:20
Mugabe se obratio javnosti pa umjesto ostavke poručio: 'Ipak ostajem predsjednik', Zimbabve u šoku
REUTERS

sažeto

Mugabe je u obraćanju na državnoj televiziji rekao da prihvaća kritike na svoj račun, ali nije komentirao mogućnost odstupanja s dužnosti


HINA
19.11.2017.21:20

Dugovječni predsjednik Zimbabvea Robert Mugabe u nedjelju nije ispunio očekivanja da će podnijeti ostavku, obećavši da će idućeg mjeseca predsjedavati kongresom svoje stranke ZANU-PF iako ga je ona nekoliko sati ranije uklonila s funkcije čelnika. 

ZANU-PF je 93-godišnjem Mugabeu dao manje od 24 sata da siđe s funkcije, a u protivnom će biti srušen s vlasti, što je pokušaj da se njegova 37-godišnja vladavina okonča na miran način nakon što je u toj afričkoj državi praktički izveden vojni puč.

Mugabe je u obraćanju na državnoj televiziji rekao da prihvaća kritike na svoj račun iz redova ZANU-PF-a, vojske i javnosti, no nije komentirao mogućnost da stupi s dužnosti. 

Čelnik veterana Zimbabvea Chris Mutsvangwa koji vodi kampanju za zbacivanje Mugabea za Reuters je otkrio kako planovi o rušenju dugovječnog predsjednika s vlasti idu po planu, a da će stanovnici Hararea u srijedu izaći na ulice.

Zimbabve

Robert Mugabe

diktatura

Mugabe

Podijeli članak