OKONČANA DRAMA U SPLITU

Tragedija na popularnoj plaži, pregovori nisu pomogli, muškarac se raznio bombom


Tomislav Kukec
10.10.2017.19:05
Tragedija na popularnoj plaži, pregovori nisu pomogli, muškarac se raznio bombom
Božidar Vukičević / CROPIX

sažeto

Na terenu je velik broj policajaca koji su posve blokirali područje popularne gradske plaže Obojena


Tomislav Kukec
10.10.2017.19:05

NOVO Splitska policija objavila je da , unatoč trudu policijskog pregovarača, nisu uspjeli spriječiti muškarca da počini samoubojstvo.

"Nastavno na današnju informaciju o postupanju policije na predjelu Kaštelet u Splitu, obavještavamo Vas da unatoč velikom nastojanju i naporu policije da se ova situacija okonča na pozitivan način, nažalost 54-godišnjak je počinio samoubojstvo aktiviranjem eksplozivne naprave. U cjelokupno postupanje bili su uključeni policijski službenici koji su nakon zaprimljene dojave ostvarili prvi kontakt, kao i načelnik Policijske postaje. U događaj je uključen i policijski pregovarač, te sve osobe za koje je policija smatrala da će 54-godišnjaka odgovoriti od namjere da počini nešto na svoju ili tuđu štetu. Osim njega, nitko drugi nije ozlijeđen, a policija osigurava mjesto događaja, obavlja se očevid i utvrđuju sve okolnosti ovog događaja, o kojem je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo", priopćili su večeras iz splitsko-dalmatinske PU.

NOVO Reporteri Slobodne javljaju da se iza 20 sati začula jaka detonacija. Nije jasno je li se muškarac raznio. Specijalci prilaze mjestu događaja. Novinari su udaljeni iz opasne zone, tako da nema informacija o tome što se točno dogodilo. 

Iza 17 sati u Splitu se počela odvijati drama koja je još uvijek u tijeku. 

Neimenovani muškarac prijeti da će se raznijeti ručnom bombom. Na terenu je velik broj policajaca koji su posve blokirali područje popularne gradske plaže Obojena. Osim temeljnih, tu su i specijalni policajci ali i MUP-ovi pregovarači. Zasad nije poznato što je muškarca nagnalo na ovaj očajnički čin. 

Reporteri Slobodne Dalmacije s mjesta događaja javljaju kako su ranije na tom mjestu viđena tri muškarca kako se svađaju. Kompletno kupalište je zatvoreno i ograđeno policijskom trakom.

"Danas oko 17.30 sati zaprimljena je dojava građanina koji je naveo da se nalazi na plaži na predjelu Kaštelet u Splitu, te da kod sebe ima eksplozivno sredstvo. Policijski službenici su žurno upućeni na mjesto događaja, koje je osigurano i onemogućen je pristup građanima.  Na teren je upućena i specijalna jedinica policije s pregovaračem. Radi se o poznatoj osobi, hrvatskom državljaninu, s kojim smo stupili u kontakt. Postupanje je u tijeku", izvijestila je splitska policija.

Split

samoubojstvo

prijetnja

drama

Podijeli članak