DETALJI DRAME U SPLITU

Muškarac se raznio bombom jer mu je prije 8 godina kćer silovana, a pravosuđe nije napravilo ništa?


Tomislav Kukec
11.10.2017.09:50
Muškarac se raznio bombom jer mu je prije 8 godina kćer silovana, a pravosuđe nije napravilo ništa?
Duje Klarić / Cropix

sažeto

Osam godina nakon slučaja obitelj mu se raspala, život propao,  a on sam pao je u teško psihičko stanje


Tomislav Kukec
11.10.2017.09:50

Dan nakon drame u Splitu, gdje je muškarac satima pregovarao s policijom na popularnoj plaži Obojena, a potom si oduzeo život detoniravši eksplozivnu napravu, u javnost dospijevaju detalji njegove teške životne situacije koja ga je nagnala na očajnički čin. 

Kako javlja Slobodna Dalmacija, muškarcu je 2009. silovana tada 16-godišnja kći, nakon čega mu se život urušio. Bliski obiteljski prijatelj, inače grafički dizajner, seksualno ju je zlostavljao i nad njome bludničio, a iako je sve završilo na Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu, oni su navodno prijavu odbacili jer "nije dokazana upotreba sile", pa samim time nije bilo ni SILOvanja.

Muškarac, inače pomorac, tada je, po pisanju Slobodne, potpuno izgubio živce i čak je u jednom navratu mačetom došao prijetiti na vrata svog bivšeg prijatelja, pa je i sam zaradio policijsku prijavu. Osam godina nakon slučaja obitelj mu se raspala, život propao,  a on sam pao je u teško psihičko stanje. Za sve je krivio pravosuđe, smatrajući da nisu učinili ništa da mu pomognu, a naročito ga je smetalo što krivac za seksualno nasilje nad njegovom kćeri prolazi nekažnjeno.

Oko 17 sati došao je na plažu Obojena, a kod sebe je imao više eksplozivnih naprava. Prijetio je da će se raznijeti. Policija je odmah blokirala čitavo područje, a osim pripadnika specijalne policije na teren je poslan i policijski pregovarač. Satima su muškarca pokušavali odvratiti od samoubojstva. No, oko 19:40 začula se strašna detonacija. Policijski očevid nad mrtvim tijelom trajao je do dugo u noć. 

Split

crna kronika

pedofilija

bomba

pravosuđe

Kaštelet

Podijeli članak