Nebuloza uz Predsjedničke dvore

Na autobusnoj stanici na Pantovčaku djeca čekaju na cesti na opasnom zavoju jer nema mjesta za nogostup


Lada Novak Starčević
16.12.2017.22:25
Na autobusnoj stanici na Pantovčaku djeca čekaju na cesti na opasnom zavoju jer nema mjesta za nogostup
Facebook

sažeto

'Rješenje je, uvucite ogradu Parka Predsjednice RH par metara i poklonite građanima par kvadrata prostora da se mogu napraviti autobusne stanice po standardima koje građani ovog Zagreba zaslužuju', kaže građanin


Lada Novak Starčević
16.12.2017.22:25

Autobusna stanica u ulici Pantovčak nema nogostup nego putnici čekaju doslovno uz rub ceste. Posebno je opasno što autobus tamo čeka dosta školaraca, koji stoje na nezaštićenom i nenatkrivenom prostoru. Kao da to sve ne bi bilo dovoljno strašno, radi se o posebno nepreglednom zavoju gdje vozila većinom jure. 

"Slika govori tisuću riječi. S lijeve strane 950.000 m2 Parka Predsjedničkih dvora, s desne strane šuma", piše Tomislav Katić, koji je fotografiju stajališta podijelio na svom Facebook profilu uz apel da se čim više dijeli pa će možda netko napokon reagirati..

"Nema kome nisam pisao mailove i zvao telefonom, u neograničenim količinama i neograničenom vremenskom razdoblju. Od Ureda Predsjednice RH (u čijoj to nije nadležnosti). Iako prolazi svaki dan ovim putem, nije uočila tu istu djecu, i nije na nikakav način pomogla riješiti situaciju, do grada Zagreba, komunalnog redarstva, sektora za promet i ostalih. Grad Zagreb kao radi na rješenju, a rješenja nema. Susjeda priča kako se traži rješenje već 15 godina.

Rješenje je, uvucite ogradu Parka Predsjednice RH par metara i poklonite građanima par kvadrata prostora da se mogu napraviti autobusne stanice po standardima koje građani ovog Zagreba zaslužuju.
Po istim onim standardima koje 'poštujete' kada postavljate dvostruke stupiće gdje treba i ne treba, a i po onim standardima gdje postavljate javne WC-e.

I još nešto, 99 % osoba koje su mi se javile na telefon od gore spomenutih, nitko nema veze s ovim, niti je u njihovoj nadležnosti. Ali nitko nije niti pomogao riješiti problem", kaže Katić.

pantovčak

autobusna stanica

Podijeli članak