OTVORILA SE ZEMLJA

Na Floridi rupa 'progutala' dvije kuće i brod, evakuirano gotovo cijelo naselje


Juraj Filipović
15.07.2017.15:45
Na Floridi rupa 'progutala' dvije kuće i brod, evakuirano gotovo cijelo naselje
Screenshot/Reuters

sažeto

Srećom, nitko nije ozlijeđen. Vatrogasci su uspjeli izvući dva psa i neke skupocjenije stvari iz jedne kuće prije nego se počela urušavati


Juraj Filipović
15.07.2017.15:45

Još jedna prirodna katastrofa unijela je nemir na Floridi (SAD).

Tamo se, naime, u petak ujutro opet otvorila rupa u zemlji.

Screenshot/Reuters

Svjedoci tvrde da je prvotno bila veličine malog bazena, no kako se nastavila širiti progutala je dvije kuće i jedan brod, što je bilo sasvim dovoljno da tamošnje vlasti zapovjede policiji i vatrogascima evakuaciju stanovnika iz desetak okolnih kuća.

Do popodneva je rupa dosegla vrtoglavih 75 metara širine i 15 metara dubine.

Šef vatrogasaca okruga Pasco Shawn Whited rekao je novinarima da nitko nije bio kod kuće kad su odgovorili na telefonski poziv o pojavi rupe ispod broda u jednom dvorištu. "Nakon nekoliko minuta rupa se otvorila i brod je samo upao u nju", rekao je Whited.

Srećom, nitko nije ozlijeđen. Vatrogasci su uspjeli izvući dva psa i neke skupocjenije stvari iz jedne kuće prije nego se počela urušavati.

"Ovo su ljudski životi. Sve im je u toj kući. U kući u koju sam ušao smo zatekli stariju ženu u hodalici, pa smo željeli biti sigurni da imamo lijekove i stvari koje joj trebaju", rekao je zamjenik šerifa Jay Murphy.

Šerif Chris Nocco je rekao kako je tlo mekano čak i 10-ak metara od ponora te da imaju osjećaj kao da se tlo kreće.

"Dok hodate ulicom u očima ljudi vidite strah i zabrinutost. Strahuju što će se dalje dogoditi. Ovo ne možemo kontrolirati. To je majka priroda", rekao je šerif.

Amerika

Florida

rupa

kuće

rupa u zemlji

progutala

Podijeli članak