'Nešto neprirodno' na obali

Na istom mjestu 14. slučaj pronalaska misterioznog ljudskog stopala: Radi li se o žrtvama tsunamija, trgovini ljudima ili nečemu trećem?


100posto
18.05.2018.10:25
Na istom mjestu 14. slučaj pronalaska misterioznog ljudskog stopala: Radi li se o žrtvama tsunamija, trgovini ljudima ili nečemu trećem?
Reuters

sažeto

Zahvaljujući snažnim strujama, dijelovi tijela mogli biti nasukani na kanadsku obalu s bilo koje strane svijeta


100posto
18.05.2018.10:25

Muškarac je ovaj vikend u nedjeljnoj šetnji po obali otoka Gabriola naišao na ljudsko stopalo u obući za planinarenje. Tako se nastavio misterij koji uznemiruje Kanađane već dulje od 10 godina.

Iako vlasti nisu dale previše informacija, to je već 14. slučaj nasukanog stopala na području obale Britanske Kolumbije. S obzirom na to da slični slučajevi potresaju tamošnje stanovništvo još od 2007. godine, nije ni čudo da je iz niza bizarnih događaja izrodilo nekoliko teorija zavjere.

Neke od pretpostavki su da stopala pripadaju žrtvama tsunamija ili trgovine ljudima, dok neki smatraju kako su ona posljedica mafijaških osvećivanja ili djelo misterioznog serijskog ubojice.

Ipak, istražitelji su obdukcijom ustvrdili da stopalo nije odstranjeno nasilnim putem, već je ono  posljedica prirodnog raspadanja tijela u moru zbog čega zaključuju da slučajevi nisu međusobno povezani. Vlasti također negiraju teorije stanovnika jer su uspjeli identificirati čak devet prijašnjih stopala.

Glasnogovornik mrtvozorničke službe, Andy Watson, tvrdi kako je posljednje pronađeno stopalo pripadalo 79-godišnjaku čiji je nestanak bio prijavljen više od tri mjeseca. Zasluge za neuobičajene incidente pripisuje pokušajima samoubojstva ili slučajnim nezgodama.

Nekoliko je stručnjaka oceanografa, pak, procijenilo da su, zahvaljujući snažnim strujama, dijelovi tijela mogli biti nasukani na kanadsku obalu s bilo koje strane svijeta, ali ipak zaključuju da pronalazak čak pet potkoljenica zaredom, bez i jednoga drugog dijela tijela, upućuje da se događa 'nešto neprirodno'.

100posto bizarno

misteriozna stopala

newsletter

Prijavite se na Newsletter