Rusima zasmetao strip o Supermanu

'Na ovaj način Amerikanci indoktriniraju djecu od malih nogu'


Valerija Bebek
06.12.2018.20:00
'Na ovaj način Amerikanci indoktriniraju djecu od malih nogu'
Cropix

sažeto

Posebno su zabrinuti jer na kraju stripovskog serijala SAD i Rusija zarate


Valerija Bebek
06.12.2018.20:00

Najnoviji broj serije DC Comicsa prikazuje nešto što je jako blisko sa suvremenom politikom. U jednom dijelu pokazuje dječaka izbjeglicu čija je obitelj 'podavljena plinom' od strane sirijskog predsjednika. Taj kratki prikaz uznemirio je rusku agenciju Russia Today koja je potaknuta ovime iznijela cijelu teoriju kako se malenim Amerikancima ispire mozak od rane dobi. "No to i nije neka novost za ovaj medij namijenjen tinejdžerskom uzrastu", piše RT.

Opisuju kako je Doomsday Clock serija ograničenog izdanja koja trenutno izlazi, u kojoj svijet Batmana i Supermana napadaju likovi (i radnje) iz tamnog svijeta ‘Watchmena’ Alana Moorea - koji je sam po sebi dekonstrukcija stripova o superjunacima.

"U najnovije objavljenom izdanju broj 8, Superman posjećuje izmišljenu naciju Srednjeg Istoka kojom vlada zločinac/antiheroj Black Adam i tamo vidi brojne izbjeglice", opisuje radnju stripa ruska agencija.

Black Adam predstavlja Supermanu jednog malenog izbjeglicu koji dolazi iz sirijske Dume te kaže da je "njegova mlađa sestra umrla od plina koji je pustio Assad, ruska marioneta".

"Neki bi rekli nije velika stvar, obzirom da se sve događa u svijetu gdje lik obučen u plavo-crveni kostim leti i puca munjama iz očiju, ali može lagano sakriti identitet tako što stavi naočale. Do kraja izdanja SAD i Rusija zarate, by the way", objašnjavaju svoju zabrinutost u ruskom mediju.

"Drugi bi rekli da je to samo jedan primjer kako su američka djeca indoktrinirana od malih nogu kako bi podržavali priče koje njihova vlada gura. A američka industrija stripa ima dugačak dosje u tome - sve od zlatnih dana kada je Kapetan Amerika potaracao naciste svojim štitom", zaključili su u RT-u.

Rusija

Amerika

Superman

strip

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter