svjetska senzacija u našem sokaku

Na sljedećoj Picokijadi u Đurđevcu bit će izložena djela Pabla Picassa i Andyja Warhola!


Ružica Matić
14.09.2017.12:25
Na sljedećoj Picokijadi u Đurđevcu bit će izložena djela Pabla Picassa i Andyja Warhola!
Reuters

sažeto

Izložba obuhvaća više od stotinu radova, a osim Picassovih grafika bit će izloženi i radovi svjetski poznatih umjetnika Andyja Warhola, Antonija Tàpiesa, Henryja Moorea, Victora Vasarelya, Eduarda Paolozzia


Ružica Matić
14.09.2017.12:25

Slike jednog od najvećih umjetnika 20. stoljeća, Pabla Picassa, stižu u Đurđevac, gradić od 8.200 stanovnika. 

Trenutno je u pripremi sva dokumentacija potrebna za realizaciju izložbe, a grafike Picassa krasit će galeriju Muzeja Grada Đurđevca u trajanju od 15. travnja do 30. rujna 2018. godine, javlja epodravina.

Izložba obuhvaća više od stotinu radova, a osim Picassovih grafika bit će izloženi i radovi svjetski poznatih umjetnika Andyja Warhola, Antonija Tàpiesa, Henryja Moorea, Victora Vasarelya, Eduarda Paolozzia i drugih.

Procijenjena vrijednost zbirke je pet milijuna kuna, a ulaznica za izložbu naplaćivat će se u sklopu ulaznice za cjelokupno razgledavanje Starog grada.

Za dolazak djela proslavljenih umjetnika u Đurđevac veliku zaslugu ima bivši gradonačelnik Željko Lacković, koji je prilikom posjeta slovenskoj Lendavi dogovorio kulturnu suradnju oko razmjene aktualnih izložbi. Lendava redovito organizira izložbe slavnih svjetskih umjetnika.

Slike su u vlasništvu privatnog kolekcionara Richarda H. Mayera, a očekuje se da će izložba zabilježiti i rekordan broj posjetitelja, ali i rekordan broj sponzora koji bi mogli pokriti kompletan trošak izložbe.

"Ovo je naš prvi korak ka obilježavanju 50 godina Picokijade te desete obljetnice od dobivanja znaka EDEN, Europske destinacije izvrsnoti.  Naravno da će izložba biti postavljena za vrijeme manifestacije, a ovom atraktivnom i vrijednom izložbom želimo privući turiste, ali i škole i obrazovne institucije jer je Muzej za izložbu dobio preporuk Ministarstva znanosti, koja će se uputiti svim osnovnim i srednjim školama", rekao je epodravini aktualni gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.

Đurđevac

Andy Warhol

Pablo Picasso

Picokijada

Podijeli članak