ZIMA JE NA VRATIMA

Na Sljemenu je pao prvi ovosezonski snijeg, ima ga dovoljno za sanjkanje i grudanje


Vid Barić
13.11.2017.08:20
Na Sljemenu je pao prvi ovosezonski snijeg, ima ga dovoljno za sanjkanje i grudanje
Sljeme / Facebook

sažeto

Iako je kalendarska zima još poprilično daleko, ovaj je snijeg dobar uvod u zimsku i skijašku sezonu koja nam se polako približava


Vid Barić
13.11.2017.08:20

Na Sljemenu je pao prvi ovosezonski snijeg! Sudeći po fotografijama, ima ga sasvim dovoljno za sanjkanje i grudanje, i za očekivati je da će na omiljenom zagrebačkom brdu danas uživati oni koji ga se domognu. Iako je kalendarska zima još poprilično daleko, ovaj je snijeg dobar uvod u zimsku i skijašku sezonu koja nam se polako približava.

Uživajte u fotografijama sa Sljemena:

S prvim snijegom započeli su i problemi u prometu. Za područje Gorskog kotara još je sinoć proglašen treći stupanj pripravnosti, dok su od 5,30 ujutro na snazi zimski uvjeti za sve državne ceste u Gorskom kotaru.

Kao što su meteorolozi i najavili - noćas je došlo do snažnog pada temperature, a kiša koja je počela još sinoć, tijekom noći se i na području Gorskog kotara pretvorila u snijeg. Zbog snažne bure koja će imati i orkanske udare od 145 kilometara na sat, trenutno nema nijednog slobodnog pravca za kamione i tegljače na potezu od Zagreba do Rijeke. Kod Jelenja je već ostalo zaglavljeno desetak teretnih vozila. Zbog vjetra je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila, na autocesti A7 Draga-Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Bakra do Senja i na Krčkom mostu dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Screenshot

snijeg

zima

Sljeme

sezona

Podijeli članak