video: počelo sakupljanje ostataka

Na Zemlju je pao najveći meteor u posljednjih 20 godina, nakon velikog praska sve se zatreslo


100posto
13.07.2018.08:20
Na Zemlju je pao najveći meteor u posljednjih 20 godina, nakon velikog praska sve se zatreslo
Profimedia/Ilustracija

sažeto

Za istraživanje ostataka meteora znanstvenici će koristiti podmornicu na daljinsko upravljanje za istraživanje područja i prikupljanje preostalih dijelova svemirske stijene


100posto
13.07.2018.08:20

Najveći meteor ovih se dana obrušio na Zemlju i to je u posljednjih 20 godina uvjerljivo najveći meteor koji je pao na američko tlo. Trenutačno tim znanstvenika sakuplja dijelove svemirske stijene. Stanovnici Ocean Shoresa, grada koji se nalazi u američkoj državi Washington u večernjim satima primijetili su blistavu svjetlost koja je obasjala nebo nakon čega je odjeknuo veliki prasak od kojeg su se zatresli automobili.

NASA-in znanstvenik zaključio je da je riječ o meteoru veličine vozila za golf koji je nakon što je pao potonuo u ocean 25 kilometara od obale države Washington. Lokacija ostataka se nalazi u blizini podvodnog kanjona koji je dubok oko 120 metara.

Za istraživanje ostataka meteora znanstvenici će koristiti podmornicu na daljinsko upravljanje za istraživanje područja i prikupljanje preostalih dijelova svemirske stijene.

Ovo je najveći zabilježeni  meteor u Sjedinjenim Američkim Državama u posljednjih dva desetljeća, a nakon što znanstvenici izvade njegove dijelove počinje sveobuhvatno istraživanje.

NASA

pad

meteor

newsletter

Prijavite se na Newsletter