'Lignje konzumiram samo kao prehrambeni proizvod'

Najava Josipovićeva povratka u SDP i moguća kandidatura nije baš lijepo primljena među članstvom


Mia Mitrović
24.01.2019.18:00
Najava Josipovićeva povratka u SDP i moguća kandidatura nije baš lijepo primljena među članstvom
Sandra Šimunović/CROPIX

sažeto

Na Twitteru i u internoj grupi na Fejsu SDP-ovci se šale na račun bivšeg predsjednika Ive Josipovića 


Mia Mitrović
24.01.2019.18:00

Najava mogućeg povratka Ive Josipovića u SDP, kao i njegova moguća kandidatura na predsjedničkim izborima izazvala je pravu pomutnju na domaćoj političkoj sceni, ali i unutar redova SDP-a. Javno ga je podržao samo Fred Matić nazvavši ga 'najboljim hrvatskim predsjednikom do sad', dok ostali visokopozicionirani SDP-ovi, koliko se može vidjeti iz medija i nisu baš skloni toj ideji. Odgovor samog Josipovića na pitanje o kandidaturi bio je pitijski pa je ponašanje bivšeg predsjednika potaknulo brojna govorkanja.

Goran Mehkek/CROPIX

Berin manevar

Upućeni u zbivanja na Ibleru tvrde da je Davor Bernardić sklon obećanjima i da ne postoji bivši ni sadašnji SDP-ov član kojemu nešto nije obećao. Takav je slučaj i s Josipovićem kojemu je jednom prilikom, navodno, obećao kandidaturu. Drugi su pak skloniji misliti kako je uvođenje Josipovića kao mogućeg rješenja za SDP-ovu predsjedničku utakmicu, Bernardićev manevar da iz utrke isključi omraženog mu Milanovića.

Otkud god ideja s kandidatom Josipovićem došla, SDP-ovo članstvo nije ju baš sjajno primilo. U internim grupama SDP-ovci se nemilosrdno rugaju svom bivšem članu, a čak su i pokrenuli pomalo zločestu anketu, a pitanje je glasilo 'Podržavate li ideju da Ivo Josipović bude kandidat na idućim izborima.

Naprijed-nazad Hrvatska 

Odgovor 'Ne, lignje konzumiram samo kao prehrambeni proizvod' do sad je osvojio 75 glasova, dok je odgovor 'Da, Naprijed Hrvatska!' dobio svega 5.

U protivljenju ideji da Josipović bude kandidat složne su manje više sve SDP-ove frakcije uključujući pro Berine, protu Berine i pro Milanovićeve kadrove. Da stvar bude gora, na cover slici grupe je ulomak iz njegova prilično loše primljenog videa iz prošle kampanje na kojemu lupka štapićima (i koji je možda jedan od razloga gubitke izbora).

Komentari poput 'doveo ga je predsjednik da više ne bude nejbesprizornija osoba u stranci' ili 'Jadan Ivo , a još jadniji SDP' su učestali, no ima i onih koji bivšeg predsjednika brane.

"Visokoobrazovan. Pošten. Nema za njim repova. Prihvatljiv svima koji imaju mozga", napisao je jedan član u njegovu obranu.

Na najavu Josipovićeve moguće kandidature, kritično je reagirala i domaća Twitter zajednica:

SDP

Zoran Milanović

Ivo Josipović

predsjednička kampanja

Fred Matić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter