što dolikuje jupiteru, ne dolikuje volu

Najveći europski niskobudžetni avioprijevoznik kreće u štrajk, a Croatia Airlines se može samo žaliti po sudovima


Mia Peretić
10.08.2018.10:35
Najveći europski niskobudžetni avioprijevoznik kreće u štrajk, a Croatia Airlines se može samo žaliti po sudovima
Cropix

sažeto

Kompanija je otkazala oko 400 letova za čak 50 tisuća putnika


Mia Peretić
10.08.2018.10:35

Najveći europski niskobudžetni avioprijevoznik Ryanair danas kreće u jednodnevni štrajk, a kompanija je otkazala oko 400 letova za 50 tisuća putnika. Sindikati, koji traže veće plaće i bolje uvjete rada će u Njemačkoj, Irskoj, Švedskoj i Belgiji na 24 sata prizemljiti zrakoplove.

Putnicima će uprava kompanije ponuditi da besplatno promijene termin leta ili povrat novca.

CropixIstovremeno, najavljeni štrajk u našoj aviokompaniji Croatia Airlines, koji je trebao početi 08. kolovoza, Županijski sud u Zagrebu proglasio je nezakonitim te je kao takav zabranjen. Kako stoji u obrazloženju sutkinje, sindikati nisu “u dobroj vjeri” pregovarali o potpisivanju novog kolektivnog ugovora. Sindikati s druge strane kažu da, ako je netko pokazao dobru vjeru, to su zasigurno oni, koji su uvjete za štrajk imali već puno ranije s obzirom na činjenicu da novi Kolektivni ugovor nemaju 20 mjeseci.

Sindikati pilota su ranije u otvorenom pismu upozoravali kako je Uprava odgovorna za katastrofalno stanje u koje je aviokompanija dovedena, da Vlada već više od godinu dana ne uspijeva imenovati Upravu Croatia Airlinesa na puni mandat, da piloti i mehaničari masovno odlaze, te da se neplanski unajmljuju avioni i rade veliki troškovi kompaniji.

Croatia AIrlines

štrajk

aviokompanija

Ryanair

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter