baš su zeznuli

Nakon što se zagrebački vidikovac pošteno osramotio jer su na današnji dan Vip kartice obećali ženama koje dođu u pratnji muškarca, nazvali smo ih. Još više su se zakopali


Mia Peretić
08.03.2019.13:00
Nakon što se zagrebački vidikovac pošteno osramotio jer su na današnji dan Vip kartice obećali ženama koje dođu u pratnji muškarca, nazvali smo ih.  Još više su se zakopali
Neja Markicevic / CROPIX

sažeto

Sada se ispričavaju svima koje je njihova objava uvrijedila, ubuduće će paziti


Mia Peretić
08.03.2019.13:00

Iako smo već navikli da se Dan žena u Hrvatskoj svodi na to da političari pripadnice ženskog spola na ulicama raketiraju ružama, da im se uručuju prigodni pokloni poput deterdženta koji su im, primjerice, podijeljeni na Kongresu poduzetnica, te da ih se časti posebnim akcijama na šminku, čokoladu i donji veš, akcija Zagreb 360 – observation deck, vidikovca na Trgu bana Jelačića, pomela je svu konkurenciju što se tiče stereotipa o ulozi žena u suvremenom hrvatskom društvu.

Vip kartice s besplatnim ulazom na vidikovac samo ženama koje dođu u pratnji odraslog muškarca

Naime, neki se marketinški genijalac dosjetio kako bi svim ženama koje danas odluče doći na vidikovac osigurali besplatan ulaz. Što bi samo po sebi bilo totalno simpatično da u čitavu priču, i da stvar bude gora baš na današnji dan, nisu ubacili i jedan krajnje nesimpatičan uvjet. U najavi događaja napisali su da će poseban poklon dobiti svaka žena, no samo ako se pojavi u pratnji muškarca.

Konkretnije, u tekstu najave stoji kako će "Svaka odrasla ženska osoba, koja dođe u pratnji odrasle muške osobe, dobiti VIP karticu vidikovca Zagreb 360°, koja joj omogućava neograničeni broj besplatnih posjeta vidikovcu do 20.11.2019".

Screenshot/ Facebook

Ako vam prvi dio slučajno nije bio jasan, ili ste pak mislili da ste nešto krivo shvatili, u posljednjem dijelu poruke su se pobrinuli da vam otklone sve nedoumice: Ako želite VIP karticu i neograničene besplatne posjete, na vidikovac vas treba dopratiti odrastao muškarac.

"Ovime Vam želimo reći da Vas volimo i da nam je do Vas doista stalo! Radujemo se vidjeti Vas na vidikovcu- dakako u pratnji odrasle muške osobe koja će Vam i toga dana pokazati koliko ste joj važni!".

Pri tome treba imati na umu da je muška pratnja svoju ulaznicu treba platiti. Ekonomsku logiku možete zaključiti sami. 

Nazvali smo ih, nije im bilo ugodno. Ispričavaju se, a žene i dalje danas mogu besplatno na vidikovac

Kako bismo provjerili koja se ideja nalazi u pozadini ove duboko pogrešne akcije, nazvali smo Zagreb 360 -  observation check, odnosno vidikovac, kako bismo provjerili kako je točno začeta ova ideja. 

"Evo upravo smo od toga odustali, naišli smo na ljude koji su pogrešno razumjeli ili smo se mi pogrešno izrazili", rekao nam je, osjetno potištenog tona jedan od suradnika vidikovca, koji nas je zamolio da ga javno ne predstavljamo.

Prva i druga isprika

I doista, ispričali su se. I to nekoliko puta. Ne sasvim uspješno. Prvo su, kako pišu, društvenog mira radi, iz dosadašnje akcije uklonili dio koji se odnosi na poklon tisuću besplatnih VIP ulaznica", odnosno, kako stoji malo niže, onima koje su VIP ulaznice obradovale, neka se slobodno jave u inbox njihove Facebook stranice pa će ispuniti njihova očekivanja. 

Napisali su i da je samo s razumijevanjem trebalo pročitati dio teksta koji se odnosi na VIP ulaznice. 

Screenshot / Facebook

Druga je isprika bila ono što je trebala biti prva:

"Drage dame, doista nam je žao da smo kod nekih od Vas ostavili negativan dojam jer nam to nije bila niti želja, a još manje namjera. Ako smo našom objavom povrijedili nečije osjećaje ili osobnost, ovime Vas molimo da prihvatite našu ispriku!".

Screenshot/Facebook

Vip kartice samo za one koji su im se javili u inbox

Suradnik iz vidikovca još jednom nam je pokušao objasniti njihovu stranu priče:

"Željeli smo svim damama, koje dođu u prisustvu partnera, prijatelja, očeva, pokloniti godišnju ulaznicu da cijelu godinu mogu dolaziti besplatno. Namjera je pogrešno shvaćena, upravo smo se ispričali svima, uklonili smo taj sadržaj i žao nam je da je to toga uopće došlo. Katkada se dogodi da želite najbolje, no to tako ne ispade. Iskreno žalimo zbog toga, ako smo time povrijedili nečije osjećaje i osobnost, žao nam je da je do toga došlo", rekao nam je suradnik.

Sve žene i dalje imaju besplatan ulaz, no godišnjim karticama za vidikovac, u odnosu na inicijalno obećanih tisuću, skoro pa ništa, jer kako nam kaže suradnik, "oni koji su im se u inbox javili da je žele, dobit će je, a oni koji nisu, pogađate, neće".

Suradnik vidikovca je još jednom želio naglasiti da će sve žene koje danas dođu i dalje ući besplatno, a obećali su da će ubuduće svoje akcije komunicirati pažljivije. Najavili su da će na godišnjoj razini imati još akcija s besplatnim posjetima. 

dan žena

vidikovac

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter