Nakon preusmjeravanja aviona

Naredba ministarstva: 'Zračna luka u Zagrebu mora biti otvorena svaki dan, od 0 do 24'


Valerija Bebek
18.06.2017.18:05
Naredba ministarstva: 'Zračna luka u Zagrebu mora biti otvorena svaki dan, od 0 do 24'
Ranko Suvar / CROPIX

sažeto

U službenom priopćenju najavili su i istragu da utvrde zašto zrakoplov nije bio u mogućnosti sletjeti u Zagreb


Valerija Bebek
18.06.2017.18:05

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture poslalo je službeno priopćenje u vezi preusmjeravanja zrakoplova Croatia Airlinesa koji je letio na relaciji Zagreb – Dubrovnik. Zbog iznenadne bure na dubrovačkom području zrakoplov je preusmjeren u Rim jer u Hrvatskoj oko ponoći više nije bila otvorena ni jedna zračna luka.

Ministarstvo se oglasilo zbog nemogućnost slijetanja u Međunarodnu zračnu luku Zagreb – Franjo Tuđman.

"Temeljem Naredbe o vremenu otvorenosti aerodroma (“Narodne novine”, broj 28/2017) u razdoblju od 26. ožujka do 28. listopada ove godine Zračna luka Franjo Tuđman mora biti otvorena svaki dan u tjednu od 0 do 24 sata.

Nadalje, člankom 10.1 Ugovora o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb između Republike Hrvatske i Međunarodne zračne luke Zagreb d.d. propisano je, između ostalog, da je Koncesionar suglasan da će se pobrinuti da osigura da će Zračna luka biti otvorena i neprekidno raditi tijekom cijelog vremena Razdoblja koncesije.

Ministarstvo još uvijek prikuplja sve činjenice vezane uz ovaj događaj te će sve detaljno analizirati. Također, Agencija za civilno zrakoplovstvo, nadležna za nadzor zračnog prometa, pokrenut će istragu te zatražiti detaljna izvješća od uključenih strana, Croatia Airlines i Međunarodne zračne luke Zagreb – Franjo Tuđman, a kako bi se utvrdilo činjenično stanje i potom aktivnosti koje je potrebno poduzeti s ciljem prevencije i/ili sankcioniranja odgovornih.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture ovim putem izražava žaljenje zbog neugodnosti koje su imali putnici na navedenom letu Croatia Airlines te se nada da su svi stigli do svojih konačnih destinacija u što kraćem roku, kao i da su im pružena sva prava i pomoć koja proizlazi iz nacionalnog i EU zakonodavnog okvira", stoji u priopćenju.

Podijeli članak