Strvinarima nikad dosta

Navodno jedan brižni kršćanin otišao je na Tajland pomoći spasiti dječake, a zapravo se htio dočepati autorskih prava


Robin Mikulić
13.07.2018.17:00
Navodno jedan brižni kršćanin otišao je na Tajland pomoći spasiti dječake, a zapravo se htio dočepati autorskih prava
Reuters

sažeto

Pure Flix počeo je razvijati scenarij koji se bazira na zatočeničkoj priči dječaka još i prije nego su oni izvučeni na sigurno


Robin Mikulić
13.07.2018.17:00

Dječaci zarobljeni u špilji na Tajlandu konačno su spašeni, ali oko njih se još uvijek diže prašina. Pod zemljom su, inače, sa svojim trenerom proveli više dva tjedna, a akcija spašavanja bila je toliko dramatična da su se za nju zainteresirali čak i holivudski studiji. Štoviše, kako izvještavaju strani mediji, produkcijska ekipa iz kuće Pure Flix počela je razvijati scenarij koji se bazira na njihovoj zatočeničkoj priči i još i prije nego su dječaci izvučeni na sigurno.

Zanimljivo je da su se oni priču odlučili ispričati kroz vizuru ekipe uključene u akciju spašavanja, a ne dječake same. Šef spomenutog studija potvrdio je tako kako je s nekima od ronioca i članovima njihovih obitelji već obavio preliminarne razgovore o otkupu autorskih prava. Trenutačno se traži scenarist.

„Ovu priču već vidim kao veliki holivudski film u kojem će zaigrati glumci s A-liste“, rekao je Michael Scott nedavno. „Priča ima srca, vrvi herojstvom i hrabrošću.“ Dakle, svim komponentama potrebnim za jedan uspješni blockbuster, kako znamo.

Snalažljivi producent

Sam Scott inače dobar dio godine provodi na Tajlandu. Slučajno se našao na licu mjesta kad se dogodila nesreća te je odmah iskoristio priliku i pohrlio intervjuirati ronioce uključene u akciju spašavanja.

Svoje je doživljaje podijelio i preko društvenih mreža. Tako je Twitteru objavio post u kojem govori o poznanstvu svoje žene i marinca koji je izgubio život prilikom spašavanja. Scott trenutačno intenzivno radi na tome da osigura doživotna prava na životne priče svih uključenih, ali se dječaka zasad još nije dočepao.

Produkcijska kompanija kojom Scott predsjeda možda nije globalno poznata, ali je zabilježila višemilijunske prihode. Tako je njihov najpoznatiji film, God's not dead – film o studentu kršćaninu koji se bori protiv svog profesora ateista, na američkim blagajnama zaradio 60 milijuna dolara.

„Ne mislim da je nužno da se film o tajlandskim dječacima pretvori u kršćanski film“, izjavio je Scott. „Dovoljno je da priča bude inspirativna“, zaključio je.

film

Tajland

spašavanje

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter