Na udaru trolova

Netko je napravio lažni Twitter Milorada Dodika, ali neki se šale da je on sam otvorio profil, malo se igrao pa zaključio da mu je dosta i proglasio ga lažnim


Mia Mitrović
14.01.2019.09:50
Netko je napravio lažni Twitter Milorada Dodika, ali neki se šale da je on sam otvorio profil, malo se igrao pa zaključio da mu je dosta i proglasio ga lažnim
Reuters

sažeto

Izgleda da lažni Dodik nije odveć popularan na Twitteru jer ima samo sedam sljedbenika 


Mia Mitrović
14.01.2019.09:50

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) upozorio je na svojim stranicama da je u nedjelju na Twitteru pojavio lažni profil predsjednika te stranke i predsjedavajućeg predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Iako profil izgledom i sadržajem djeluje autentično i privukao je već sedam sljedbenika, to nije njegov profil jer, javili su, Milorad Dodik nema otvorene naloge ni na jednoj društvenoj mreži, vjerojatno po uzoru na ruskog predsjednika Vladimira Putina koji se također suzdržava od profila na društvenim mrežama.

Lažni Milorad Dodik u 12 sati dok se predstavljao kao pravi, na Twitteru je čestitao pravoslavnu Novu godinu i objavljivao stvari koje bi objavio i sam Dodik pa nije isključeno da je sam Dodik otvorio profil, malo se igrao pa zaključio da mu je dosta i proglasio ga lažnim.

Poruke poput "sve što gledamo i slušamo posljednjih dana iz FBiH nam govori da se tamo sistematski njeguje javnost koja ne prihvata realnost, odnosno Republiku Srpsku, što automatski u Srpskoj proizvodi javnost koja ne prihvata" ili "ni 1992. godine muslimani-Bošnjaci nisu bili spremni da prihvate da ovdje žive i drugi narodi koji polažu jednako pravo na zemlju u kojoj su rođeni i na kojoj vjekovima žive. Danas, 27 godina kasnije, i dalje ne prihvaćaju tu činjenicu, samo što, umjesto oružjem"suviše podsjećaju na pravog Dodika.

Šteta što fejk Dodik na Twitteru nije pošao stopama lažnog Twitter profila Slobodana Miloševića koji na Twitteru duhovito kritizira diktaturu Aleksandra Vučića.

twitter

Milorad Dodik

Republika Srpska

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter