Pucnjava u Utrinama, razgovarali smo s mamom na licu mjesta

"Netko je pucao iz kalašnjikova na vrtić. Kažu da se skriva oko škole. Što je ovo?!"


Lada Novak Starčević
25.05.2018.12:35
"Netko je pucao iz kalašnjikova na vrtić. Kažu da se skriva oko škole. Što je ovo?!"
Ranko Šuvar/Cropix

sažeto

U Šišićevoj ulici na terenu je obična policija, ali i interventna


Lada Novak Starčević
25.05.2018.12:35

"S bebom sam krenula u vrtić po dijete koje mora logopedu. Čula sam pucnjeve, ali sam mislila da netko baca petarde. Tek kad sam došla u vrtić su mi tete rekle da je pucao iz kalašnjikova na vrtić. Pa što je ovo?!

Sad se navodno skriva oko škole. Izvan sebe sam", kaže nam mama iz Utrina koja se zatekla nedaleko mjesta pucnjave.

Dodaje da je nevjerojatno, ali da desetak minuta nakon incidenta nije bilo uopće policije.

"Ne znam što da radim. Unutra sam ostala. U vrtiću sve normalno, klinci ručaju, pripremaju predstave. Tete malo u panici, ja čekam pa ćemo vidjeti. Ići van s glavom u torbi s troje djece, jedno beba?! Nitko ništa ne govori!", kaže nam.

U Šišićevoj ulici na terenu je temeljna policija, ali i interventna. Specijalci s dugim cijevima češljaju cijelu zgradu, navodno je pucano s četvrtog kata, ali još se ne zna u kojem ulazu. Ispalio je nekoliko pojedinačnih hitaca i dva kratka rafala, piše Jutarnji list.

Po vrtiću se priča da se napadač skriva iza škole, koja je u blizini. Puno zabrinutih roditelja je došlo pokupiti djecu, ali nitko zapravo ne zna što se točno događa.

"Kolege su na terenu i pokušavaju utvrditi što se dogodilo i gdje se dogodilo. Pretražujemo sve živo, ali još nismo dobili povratnu informaciju s terena", rekli su nam u PU zagrebačkoj.

Milivoj Keber / CROPIX

Tajnica osnovne škole Mladost Mira Kasun rekla nam je da su dobili informaciju od policije da puste djecu kući tako da su sva djeca oko 12.30 puštena s nastave.

pucnjava

Utrine

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter