nervoza sve veća

Netko je spremio vješala za Vučića, a prijete i njegovom sinu. 'Oporba je probudila manijake, luđake, kriminalce i polusvijet', tvrde u ministarstvu policije


Daniel Radman
03.02.2019.20:00
Netko je spremio vješala za Vučića, a prijete i njegovom sinu. 'Oporba je probudila manijake, luđake, kriminalce i polusvijet', tvrde u ministarstvu policije
REUTERS/Djordje Kojadinovic

sažeto

Ministar je oporbu usporedio s nacistima, a njegova državna tajnica optužila ih je za poticanje mržnje i nasilja


Daniel Radman
03.02.2019.20:00

Velika prašina se podigla danas u Beogradu, nakon što su 'provučićevi' mediji, a takvi su u Srbiji gotovo svi, krenuli na hajku protiv oporbenih prosvjeda nakon što su se pojavile snimke kako je jedan od prosvjednika sinoć nosio – vješala! Nema dvojbe da je ova poruka stravična, čak i na simboličkoj razini, a sudeći po nastavku priče prilično je izvjesno da je proizvela samo kontraefekt.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović oglasio se priopćenjem, pa je oporbu povezao s nacistima, poručivši da se ovim činom vrijeđa 'slobodarski osjećaj ovog naroda' kojeg se 'podsjeća na ona vremena kada su stradali rodoljubi i kada su nacisti vješali ljude koji su se borili za slobodu ove zemlje'.

Vučićevog sina objesio bi na banderu

No, ako je ministar još i birao riječi, njegova državna tajnica se skroz rasplamsala. Ona je vješala povezala s drugim skandalom, onim da je izvjesni S.M. putem društvenih mreža prijetio Vučićevom sinu, a da stvar bude gora i taj je prijetio – vješanjem na 'banderu'. Inače, dotični je na istom mjestu objavljivao slike s oružjem, pa su ga shvatili prilično ozbiljno.

Dakle, državna tajnica, njezino im je Biljana Popović Ivković, zaključila je da je ova prijetnja 'direktna posljedica politike nasilja i mržnje koje siju lideri 'Saveza za Srbiju' Dragan Djilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović, Trifunović i ostali'.

'Zabrinjavajuće je da se njihov plan i program svodi na buđenje manijaka, luđaka, kriminalaca i polusvijeta koji su se ustremili na djecu i obitelj, direktno ugrožavajući njihove živote', poručila je državna tajnica bez imalo cenzure.

Srbija

Aleksandar Vučić

prosvjedi

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter