Javio nam se šef splitske mladeži HDZ-a

'Nije istina da sam uhljeb, usprotivio sam se stranačkoj stegi zbog Mamića i zbog studentskog rada'


Daniel Radman
07.12.2018.10:40
'Nije istina da sam uhljeb, usprotivio sam se stranačkoj stegi zbog Mamića i zbog studentskog rada'
Facebook / Privatna arhiva

sažeto

Otvarao sam i lokalne teme, a svoj stav sam zadržao i kad je stranka mislila drugačije, ističe Filip Odrljin


Daniel Radman
07.12.2018.10:40

U našem tekstu, o novom vodstvu mladeži HDZ-a, potkrala nam se greška. Filipa Odrljina, predsjednika splitskog ogranka, predstavili smo kao čelnika županijskog. No, nije nam se Filip javio zbog toga, već činjenice da smo ga spomenuli isključivo u kontekstu što je s 25 godina postao članom Upravnog vijeća Lučke uprave Split.

Kaže, otvorio je i neke lokalne teme, ali nije poznat samo po tome, već i jer je svoj stav, mimo stranačke stege, imao i kad je HDZ-ova vlada mijenjala Zakon o studentskom radu, pa i kad se biralo vodstvo nogometnog saveza, a njegova stranka (neformalno) podržavala 'Mamićevu opciju'.

"Jedini sam predsjednik Mladeži koji je bio protiv prethodno najavljenih promjena Zakona o studentskom radu a da kasnije nije promijenio stav", istaknuo je Odrljin.

Dakle, Odrljin je podržao studentski revolt kada je Vlada, umjesto dotadašnjih 50.000 kuna, studentima htjela ubrati porez već pri prelasku limita od 15.000 kuna. Na valu studentskog nezadovoljstva, primjerice, zagrebačka mladež HDZ-a je pisala ministarstvu financija, pa brže-bolje povukla objavu s društvenih mreža, dok je Odrljin ostao pri svome.

Također, ukazuje nam Odrljin, kad se birao predsjednik nogometnog saveza, mladež splitskog HDZ-a je – opet kao jedini ogranak – javno istupila. I to baš iz razloga što su u vrhuški Saveza sjedili članovi njihove stranke, ali to ga nije spriječilo da javno izjavi kako je 'hrvatski nogomet već dugi niz godina talac Zdravka Mamića i užeg kruga ljudi koje je okupio oko sebe'.

"Ne smatram se pripadnikom zlatne mladeži jer u takvoj okolini definitivno nisam odgojen, niti sam danas u takvim 'krugovima'. Moje članstvo u stranci motivirano je zanimacijom za politiku, povijest, ekonomiju i slične stvari od malih nogu", zaključio je Odrljin.

HDZ

mladež

Filip Odrljin

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter