TAKO MALI, A TAKO VELIKI

Nije mnogo, ali je od srca: Mališani iz Duge Rese ganuli učitelje svojom donacijom Crvenom križu


Tomislav Kukec
14.10.2017.08:05
Nije mnogo, ali je od srca: Mališani iz Duge Rese ganuli učitelje svojom donacijom Crvenom križu
Radio Mrežnica

sažeto

Upravo taj razred poznat je po svojoj humanoj strani, a dosad su organizirali i dvije humanitarne akcije u povodu Božića


Tomislav Kukec
14.10.2017.08:05

Poput mnogih drugih osnovnih škola diljem zemlje, i u dugoreškoj OŠ Ivana Gorana Kovačića jučer je obilježen Dan kruha, jedne od najvažnijih prehrambenih namirnica. No, učenici trećeg razreda te škole odlučili su da ove godine neće zaboraviti na one kojima je kruh potrebniji i koji ga manje imaju. 

Tako je 25 mališana velikog srca iz 3.b razreda, kako javlja lokalna radijska postaja Radio Mrežnica, uz učiteljicu Marinu Brozović, prikupila donaciju za gradski Crveni križ. 

Radio Mrežnica

"Ove godine 3.b pomaže socijalno ugroženim obiteljima tako da smo skupili 26 kila brašna, soli i svaki učenik je donio kvasac. Dakle, ono što je potrebno da se napravi kruh jer smatramo da bi kruh trebao biti temelj života. Odrekli smo se zato proslave Dana kruha u razredu i naše pakete odnijet ćemo Crvenom križu", naglasila je učiteljica Brozović, a prenosi Radio Mrežnica.

Upravo taj razred poznat je po svojoj humanoj strani, a dosad su organizirali i dvije humanitarne akcije u povodu Božića. Iskreno, od srca, kažu da ih to veseli. 

"Volimo i da drugi budu sretni. Pomažemo jer mi imamo jako puno stvari pa želimo da i drugi budu sretni", rekli su mališani.

Radio Mrežnica

Kaže se da na mladima svijet ostaje. Ako će biti kao dugoreški klinci, nemamo se razloga brinuti. Cure i dečki, svaka čast!

djeca

humanitarna akcija

humanost

donacija

Crveni Križ

Duga Resa

OŠ Ivan Kovačić

Dan kruha

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter