ušata 'u' na rasvjetnim stupovima

Nitko nema ukrase kao Brođani. Kao da je adventsku priču radio 'Kuščevićev djed'


100posto
26.11.2019.12:55
Nitko nema ukrase kao Brođani. Kao da je adventsku priču radio 'Kuščevićev djed'
Danijel Soldo / CROPIX

sažeto

Iz grada su poručili da ukrašanjave nije završeno pa se samo stekao dojam da su 'neprimjereni simboli'


100posto
26.11.2019.12:55

Gradske vlasti Slavonskog broda pohvalile su se još čarobnijim ugođajem adventa ove godine. Na korzu su postavili klizalište, na frekventnim kružnim tokovima svjetlosne instalacije borova, a naglasili su se i da su ukrase, u odnosu na lani, postavili na više lokacija.

Naravno, nove lampice značile su i novi trošak, a u gradu su objavili i cjenik. Na njih je utrošeno 295 tisuća kuna, s PDV-om, naravno.

Podsjeća li vas na 'U'?

I sve bi bilo divno i krasno, građani bi mogli utonuti u brodsku adventsku priču, a onda su, posve iznenada, brodski ukrasi postali pravi hit na društvenim mrežama. No, ne zbog njihove ljepote.

Slika dosta toga govori, zvijezde pored rasvjetnog stupa formirale su simbol 'U' koji neodoljivo podsjeća na onaj koji se koristio u razdoblju NDH.

Ušato 'U' su svezali

Odmah su krenuli komentari da su 'Brođani za blagdane spremni', neki su pak objasnili da su to 'ujakovi' ukrasi, treći pak su ih nazvali U-krasima.

Ipak, oglasili su se iz grada. Tvrde, riječ je samo o pripremnom ukrašavanju. Kažu da se postavljanje ukrasa obavlja u više faza, a eto, ispalo je da U – ili potkovu, kako god – trebalo malo privezati. Sad je sve sve ok, kažu.

Slavonski Brod

advent

ukrasi

znak

newsletter

Prijavite se na Newsletter