Zna li ona za Đapića, Brkića i Barišića

'Njemačka Nada Murganić' velika je naivka. 'Antidržavni' elementi su je optužili, a ona se uopće ne zna braniti


Daniel Radman
12.02.2019.08:05
'Njemačka Nada Murganić' velika je naivka. 'Antidržavni' elementi su je optužili, a ona se uopće ne zna braniti
CROPIX

sažeto

Njemačka ministrica za obitelj optužena je za plagiranje doktorskog rada, a provjeru autentičnosti zatražila je - sama


Daniel Radman
12.02.2019.08:05

Znate li za one udruge koje imaju jedan jedini cilj, oblatiti Hrvatsku? Sad smo vidjeli da i u Njemačkoj postoji barem jedna takva koja radi na rušenju svega njemačkoga, a riječ je o 'lovcima na plagijate' okupljenim oko web-stranice VroniPlag.

Njima je cilj utvrditi plagiranje doktorskih radova, a 'antidržavni elementi' su se usudili drznuti da propitaju doktorski rad njihove 'Nade Murganić', ministrice za obitelj Franziske Giffey.

Profesor Gerhard Dannemann, suradnik VroniPlaga, smatra da je ministrica 'jasno prekršila pravila citiranja u znanstvenim radovima', javlja Deutsche Welle, no nas posebno šokira reakcija ministrice. Ona ih, za početak, uopće nije optužila da su politički motivirani, nije im čak ni spočitala da rade protiv Njemačke i demokratski izabrane vlasti, već je - sama zatražila provjeru rada.

Dvoje ministara dali su ostavke!

Ilustracija / Vladimir Dugandzic / CROPIX

A da šok bude veći, u Njemačkoj su zbog plagiranja doktorske disertacije svoju fotelju svojedobno napustili ministar obrane Karl-Theodor zu Guttenberg te ministrica znanosti Annette Schavan.

A kod nas? Dugogodišnji HSP-ov predsjednik Anto Đapić suočio se s optužbama za plagiranje magistarskog rada, HDZ-ovac Milijan Brkić je imao problema s autentičnosti diplomskog rada, a bivši ministar obrazovanja Pavo Barišić s doktorskim: njihovi slučajevi imali su različite epiloge, no prva reakcija im je bila ista - svi odreda tvrdili da su žrtve politički montiranih procesa, odnosno progona, ovisno kako je tko posegnuo za terminologijom.

političari

plagiranje

minisitri

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter