IZBJEGNITE BRAŠNO I JAJA

Norijada je, donosimo detaljan plan kretanja zagrebačkih maturanata


Ružica Matić
18.05.2017.12:50
Norijada je, donosimo detaljan plan kretanja zagrebačkih maturanata
Marko Todorov / CROPIX

sažeto

Maturanti će se okupiti na Trgu bana Jelačića pa krenuti prema Bundeku, gdje će zabava trajati do kasne večeri


Ružica Matić
18.05.2017.12:50

Nova generacija maturanata u petak će 'noriti' i tako obilježiti svoj ulazak u svijet odraslih. Norijada, osobito u Zagrebu, obično uključuje i bacanje brašna i jaja na prolaznike, polijevanje vodom i slične psine.

Crveni križ pozvao je maturante da, s obzirom na tešku ekonomsku situaciju mnogih građana, brašno i jaja bolje doniraju Socijalnom dućanu Crvenog križa Zagreb.

Riječki maturanti smjera Dizajner unutrašnje arhitekture najavili su da će od tog brašna i jaja ove godine peći palačinke, javlja srednja.hr. Prihod od prodaje plačinki donirat će Udruzi za skrb autističnih osoba Rijeka. 

Zagrebački maturanti nisu najavili ništa slično. Donosimo detaljan program ovogodišnje norijade u Zagrebu, pa ako vas poliju vodom ili umrljaju jajima i brašnom ne možete reći da niste bili upozoreni. 

Bandić će zaplesati na Trgu

Oko 6.000 maturanata zagrebačkih srednjih škola u petak će prvo okupirati središte grada, a zatim cjelodnevnu zabavu nastaviti na Bundeku, javlja Zagreb.info.

Program ovogodišnje proslave počinje na Trgu bana Josipa Jelačića u petak, 19. svibnja u 11.00 sati. Na Trgu je za maturante predviđen glazbeni program u izvedbi Astralis Team DJ-a.

Na Trgu bi se maturanti trebali zadržati sat vremena. U 11.55 sati maturantima će se obratiti gradonačelnik Milan Bandić

Damjan Tadic / CROPIX

Grički top točno u podne označit će početak tzv. flash moba. Atomic Dance factory počet će s animacijom, a plesači izvoditi koreografiju.

I gradonačelnik bi trebao zaplesati te svojim primjerom pozvati maturante da mu se pridruže.

U 12.05 na redu je manequin challenge, kad će plesači završiti koreografiju i ostati u pozicijiama. Kamera će ih snimati dok će voditelj/animator pozivati sve da se pridruže. 

U 12.10 sati kamion kreće prema Bundeku uz glazbeni program Astralis Team DJ. 

Maturanti zauzimaju ulice

Povorka će se kretati sljedećom trasom: Praška – Trg N. Š. Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva – Miramarska – Ulica grada Vukovara - Hrvatske bratske zajednice (most Slobode) – Damira Tomljanovića Gavrana – Bundek. 

Dolazak kamiona na Bundek se predviđa oko 13:30 sati, a tamo se očekuje još 3.000 maturanata

Voditelj programa na Bundeku bit će animator Marko Petar Orešković, a za maturante je organiziran glazbeni program u kojem sudjeluju DJ Mike C, Kings Live i DJ FRX, te kao specijalno iznenađenje pjevač Ivan Zak.

Za održavanja programa, koji traje do 22.00 sata, u parku Bundek će dežurati zdravstvena ekipa, vatrogasci, spasioci i redarska služba. Po završetku programa ZET će radi lakšeg i bržeg povratka sudionika kući osigurati pojačane linije javnog prijevoza

Za razliku od prethodnih godina, kada je na Norijadu uglavnom padala kiša, u petak bi trebalo biti sunčano s temperaturom do 26 stupnjeva Celzijusa. 

Norijada

maturanti

plan kretanja

Podijeli članak