POTRESNA PRIČA NESTALIH ZAGREBAČKIH TINEJDŽERA

Oboje gluhi i teško bolesni pobjegli su zbog zabranjene ljubavi: 'Želim samo znati da je živa, to mi je jedino važno'


Tomislav Kukec
14.11.2017.10:45
Oboje gluhi i teško bolesni pobjegli su zbog zabranjene ljubavi: 'Želim samo znati da je živa, to mi je jedino važno'
Facebook

sažeto

 Oboje su djeca s posebnim potrebama zbog problema sa sluhom, te su se upoznali u srednjošj školi Slava Raškaj, gdje se Tamara obrazuje za slastičarku, a Emir za kuhara


Tomislav Kukec
14.11.2017.10:45

Otkako je na društvenim mrežama objavljena vijest o nestanku dvoje maloljetnika u Zagrebu, 17-godišnjih Maje Gusić i Emira Mašića, u Majinu obitelj ne prestaju stizati dojave građana. Majina očajna majka Tamara kaže kako policiji proslijeđuje sve dojave, a građani su ih dosad vidjeli u Zagrebu, Splitu, Rijeci...

Tinejdžeri su nestali još 31. listopada, a Majina majka kaže kako su oboje u teškom zdravstvenom stanju. 

Nestali.hr

"On je posve gluh i pobjegao je iz bolnice sa slomljenom čeljusti. Ona je gastritičarka i također nagluha te komuniciraju samo znakovnim jezikom", kaže nam majka Tamara. 

Tinejdžeri su već neko vrijeme u ljubavnoj vezi koju obitelj ne podržava, a Maja je i korisnica smještaja dječjeg doma August Šenoa. Oboje su djeca s posebnim potrebama zbog problema sa sluhom, te su se upoznali u srednjoj školi Slava Raškaj, gdje se Maja obrazuje za slastičarku, a Emir za kuhara. Posljednji puta Tamara je putem SMS poruke bila u kontaktu sa svojom kćeri 5.11., a otada joj više na mobitel nitko ne odgovara.

Nestali.hr

Ogorčena na policiju

Uvjerena je da se mladi par skriva kod Emirove obitelj. Kaže kako ju pokušava pronaći na sve načine, pa su u cijelu priču uključene socijalna služba, dom, škola te prijatelji oboje nestalih tinejdžera. No, posebno je ogorčena na policiju koja, kaže, slučaj tretira kao da je nestao bicikl. 

"Šest dana nisu učinili ništa. Sve dok nisam stupila u kontakt s medijima i udrugom roditelja nestale djece, nisu čak htjeli ni objaviti fotografiju nestalih u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba. Tek sada su to učinili", kaže očajna majka Tamara pa kroz suze dodaje da joj je sada samo važno da je njezina kćer živa. 

"Ako se zaljubila, ja joj to ne mogu zabraniti dok sama ne otvori oči. No, sada mi je samo bitno da je živa. Već i ove dojave koje dobivam od ljudi, a koji mi detaljno opisuju njezinu odjeću, puno mi znače, jer barem znam da je dobro, da je živa i donekle zdrava", kaže Tamara Gusić. 

Moli građane koji vide Maju ili Emira (a kaže da se nikada ne odvajaju), da joj sve informacije jave na brojeve 091 5868 544 ili 091 272 8264.

nestale osobe

nestala djeca

Emir Mašić

Zabranjena ljubav

Maja Gusić

Podijeli članak