FOTO: Nastavlja se drama oko kultne Jabuke

Od ranog jutra bager ravna sve pred sobom, a zaštitari provociraju


Valerija Bebek
14.02.2018.11:20
Od ranog jutra bager ravna sve pred sobom, a zaštitari provociraju
100posto

sažeto

Radnici su srušili sve što je nekada bilo dvorište Jabuke, zaustavili su se pred tendom, zaštitari provociraju bilo kakvu reakciju


Valerija Bebek
14.02.2018.11:20

Radovi i rušenje dvorišta u klubu Jabuka nastavilo se i danas. Na službenim stranicama zaposlenici kluba ujutro su objavili snimku uživo na kojoj se vidi kako bager uklanja binu koju su srušili u utorak. Nakon toga nastavili su bagerom rušiti sve pred sobom, u trenu kada smo nazvali voditelja kluba Marina Stiva Viduku kazao nam je kako tog trena građevinski radnici ruše bazen u kojem je bilo zasađeno drveće. "Za sada ne znam hoće li opet krenuti na tendu koja je u našem vlasništvu, jučer su je zarezali. Ja se sada odmah penjem gore", kazao je Viduka.

Svi zaposlenici kluba i dalje nemoćno promatraju kako izvođači radova bez ikakve dokumentacije ulaze na prostor dvorišta koji je u posjedu GK Jabuka preko 40 godina. Bagerom su izravnali sve pred sobom, a voditelj kluba kaže nam kako ne zna gdje će se zaustaviti. Srušili su zidić, srušili su i bazen, sve što se nalazilo na prostoru dvorišta i došli su do tende, ispod koje su se okupili zaštitari, koji provociraju bilo kakvu reakciju, kazali su nam iz kluba.

U utorak je na teren u dva navrata izlazila i policija. Iako je tenda u vlasništvu Jabuke i nitko je ne smije rušiti, policija nije poduzela ništa. Cijelo to vrijeme zaposlenici kluba ostali su dežurati kako radnici ponovno ne bi ponovno počeli rušiti, a protiv odgovornih osoba podnijet će kaznene prijave. Iako im radnici ni jučer nisu predočili nikakvu dokumentaciju, usmeno im je rečeno da je radove naručio Grad Zagreb.

"Umjesto da pripremamo 50. rođendan Jabuke, mi tijelima branimo klub", rekli su nam iz kluba, naime u subotu 17. veljače obilježava se 50 godina otkako je klub počeo s djelovanjem na tom istom mjestu.

100posto

100posto

100posto

100posto

Zagreb

GK Jabuka

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter