U Njemačkoj i dalje potraga za ubojicom

Odbjegli Dakić netragom nestao, za svaku informaciju o njemu daju 5000 eura


Lada Novak Starčević
19.09.2017.11:40
Odbjegli Dakić netragom nestao, za svaku informaciju o njemu daju 5000 eura
Facebook

sažeto

Uzbunjene su i policije susjednih zemalja, kao i hrvatska, slovenska i bosanska


Lada Novak Starčević
19.09.2017.11:40

Već šesti dan traje potraga za trostrukim ubojicom Draženom Dakićem (40). Njemačko državno odvjetništvo je stoga raspisalo nagradu od 5000 eura za informacije koje će dovesti do njegova uhićenja, javlja Bild.

Podsjetimo, Dakić je 14. rujna vatrenim oružjem ubio svog šestogodišnjeg sina Daria te dvoje odraslih. Njegova supruga Katarina je pukom srećom izbjegla smrt.

U utorak će potragom biti obuhvaćeni i posljednji šumski dijelovi oko Villingendorfa, mjesta u kojem se zločin zbio. Ovaj težak teren počeo se pretraživati tijekom vikenda. Snagama na terenu pomagali su i helikopteri i dronovi. No Dakić nije pronađen.

Uzbunjene su i policije susjednih zemalja, kao i hrvatska, slovenska i bosanska. Izdan je međunarodni nalog za uhićenje.

Nije mogao podnijeti da ga žena ostavi

Policijski zapovjednik kazao je kako ne vjeruje da se Dakić skriva u šumi. 

"On ima evidentiranu povijest nasilničkog ponašanja, što znači da ovaj čin nije bio izraz afekta, već vjerojatno izraz poremećene osobnosti koja nije mogla podnijeti da ga žena ostavi i došlo je do privremenog pomračenja uma. No, njegova odluka da reagira na ovakav način najvjerojatnije je bila svjesna, hladna i promišljena", objasnio je za 100posto zagrebački psiholog prof. Ivan Modrušan

ubojstvo

Njemačka

Dražen Dakić

Podijeli članak