ovo nitko nije očekivao

Odvjetnik Nobilo tvrdi: 'David je ubijen, no nije silovan, masakriran i nije ubijen u zgradi MUP-a. Nekima iz politike su te priče odgovarale'


100posto
10.11.2018.11:00
Odvjetnik Nobilo tvrdi: 'David je ubijen, no nije silovan, masakriran i nije ubijen u zgradi MUP-a. Nekima iz politike su te priče odgovarale'
Robert Fajt/Cropix

sažeto

Odvjetnik Nobilo sada odbacuje bilo kakvu povezanost vlasti Republike Srpske s ubojstvom i zataškavanjem tog slučaja


100posto
10.11.2018.11:00

Već smo mnogo pisali o slučaju ubojstva 21-godišnjeg Davida Dragičevića iz Banja Luke zbog kojeg se čitav grad digao na noge radi sumnje da je za njegovu misterioznu smrt odgovorna sprega lokalnih moćnika, političkih krugova i kriminalnog miljea. Sada je čitava priča dobila potpuno novi i neočekivani obrat.

Naime, odvjetnik Anto Nobilo, angažiran kao dio međunarodnog odvjetničkog tima koji je provodio istragu neovisnu o policiji i tužiteljstvu u Republici Srpskoj, za Federalnu televiziju iz Sarajeva izjavio je da napušta slučaj, te da su političari manipulirali Davidovim ocem Davorom, koji je uvjeren da mu se sin bio otet, zatočen, mučen, silovan i ubijen, te je stoga mjesecima prosvjedovao, a podršku mu je pružalo i deset tisuća ljudi, koliko ih se znalo okupiti na glavnom banjalučkom trgu.

Odvjetnik Nobilo sada odbacuje bilo kakvu povezanost vlasti Republike Srpske s ubojstvom i zataškavanjem tog slučaja.

"Otac Davor Dragičević je očajan čovjek. Sve mu opraštam i sve ga razumijem. Njemu je sin stradao. Međutim, njega su obuhvatili ljudi iz politike i oni ga otprilike usmjeravaju. Njima odgovara da je bio masakriran, da je silovan, da ga je ubila policija, da je ministar unutarnjih poslova to zapovjedio. Ništa to nije istina“, rekao je Nobilo, ne pojasnivši pri tome koji su političari "usmjeravali" oca nastadalog mladića, no prilično je jasno da se radi o oporbi MIloradu Dodiku, koja je umjesto predizbornih skupova radije bila na prosvjedima u središtu Banja Luke. Vlasti Republike Srpske čak su tvrdile kako s ovim slučajem manipuliraju britanski obavještajci kako bi svrgnuli Dodikov SNSD s vlasti na nedavnim izborima.

„Mogu zasigurno reći - nitko ga nije silovao. Nitko ga nije masakrirao. Nije ubijen u zgradi MUP-a. Nije urota policijsko-tužiteljskih tijela da bi se ubio 21-godišnji dječak. To nije istina", rekao je Nobilo.

Nobilo je naveo da je slučaj blizu rješenja jer se zna gdje je ubijen, kako je ubijen, ali da se ne zna tko ga je ubio, zbog čega je stvorena iskrivljena slika u javnosti o samom slučaju ubojstva.

smrt

istraga

pravda za davida

Banja Luka

obrat

slučaj

newsletter

Prijavite se na Newsletter