NE DAJU MU MIRA

Opet se zakuhalo oko Tita, njegov unuk ljutito kaže: Sve su krivi Amerikanci, žele zakuhati novi rat u regiji!


Daniel Radman
10.07.2018.19:30
Opet se zakuhalo oko Tita, njegov unuk ljutito kaže: Sve su krivi Amerikanci, žele zakuhati novi rat u regiji!
Cropix

sažeto

'On je još uvijek najpopularnija osoba u svim republikama, bez obzira na sve', kaže Titov unuk i imenjak Josip Broz


Daniel Radman
10.07.2018.19:30

Nema ga već 37 godina, a prašina oko Josipa Broza Tita nikako da se slegne. Jedna objava CIA-e na Twitteru – objavili su arhivski dokument koji sadrži obavijest o njegovoj smrti - ponovo je zakotrlja priču o doživotnom predsjedniku Jugoslavije i špekulacije da poslijeratni predsjednik Tito nije bio onaj "pravi" Tito.

Ražestilo je to njegovog unuka i imenjaka, Josipa Jošku Broza, inače zastupnika Komunističke partije u srpskom parlamentu.

"To su priče za malu djecu koje šire strane obavještajne službe. Sve su to falsifikati, pokušaji da se njegovo ime izbriše iz povijesti, ocrni njegov lik i djelo. Mi iz obitelji najbolje znamo da je to taj isti čovjek. Tamo piše da je nestao 1937. godine, da je zamjenjen… Prvo bi moj otac to znao, a moj otac je rođen 1934. godine, a onda i njegova majka, moja baka", izjavio je ljutiti Broz za Sputnik.

Pedja Milosavljevic / CROPIX

Titov unuk smatra da je cilj ovih tvrdnji posvađati narode na Balkanu, a da iza svega stoje – Amerikanci.

"On je još uvijek najpopularnija osoba u svim republikama, bez obzira na sve. Te njihove laži, ti njihovi pokušaji ne uspijevaju. Ali dobro, svatko pokušava istjerati svoje. Jer njima je bitno da se zakuha u regiji. Oni žele opet izazvati rat na ovim područjima", smatra Joška.

Josip Broz Tito

CIA

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter