NEVIĐENA POBUNA VJERNIKA KOD KRIŽEVACA

Optužili svećenika za nestanak 170.000 kuna, zamjeraju mu skupe aute, a on im rekao: 'Neću ja na burzu, ima posla za nas'


Tomislav Kukec
25.01.2018.16:35
Optužili svećenika za nestanak 170.000 kuna, zamjeraju mu skupe aute, a on im rekao: 'Neću ja na burzu, ima posla za nas'
Facebook

sažeto

Sve su optužbe ponovili i u pismu koje su poslali kardinalu Josipu Bozaniću


Tomislav Kukec
25.01.2018.16:35

Maleno naselje Cirkvena nedaleko Križevaca poprište je neobične pobune vjernika protiv lokalnog župnika, kojem zamjeraju rastrošnost i netransparentno trošenje župnog novca. 

Kako navodi Podravski list, župnika Ivana Novaka vjernici su optužili za čitav niz nedjela, a sve su optužbe ponovili i u pismu koje su poslali kardinalu Josipu Bozaniću. Župljani su se okupili u crkvi Pohođenja Marijina, a pojavili su se i predstavnici Bjelovarsko-križevačke biskupije. 

Promijenio pet automobila

"Velečasni Ivan Novak vodi našu župu šest godina, od prethodnika je zatekao 170.000 kuna u župnoj blagajni i obnovljenu crkvu. Danas nitko ne zna gdje su ti novci koji su trebali poslužiti za vraćanje kredita. Prodao je dio crkvene zemlje, ne znamo po kojoj cijeni niti za koju namjenu. Otkad je kod nas, promijenio je pet automobila, kupio motor, igra golf i redovito putuje po stranim zemljama", rekla je reporteru Podravskog srdita starija gospođa. 

Ljutiti vjernici u klupama su nizali optužbe na račun svećenika, a dodatno ih je razbjesnio odgovor ekonoma biskupije Josipa Stipančevića kako "građani ne mogu smijeniti župnika jer u crkvi nema demokracije", te dodavši da su "troškovi crkve veliki". 

- Treba moliti za župnika - poručio je Stipančević, pa izazvao salvu negodovanja. 

Optuženi župnik Novak vjernicima je pak poručio kako "sigurno neće na burzu, ima posla za nas svećenike".

župnik

vjernici

Ivan Novak

Cirkvena

ponuna

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter