BLOGER TODORIĆ OPET PIŠE

Optužio ministricu Dalić da je s 'prijateljima crpila novac iz Agrokora' i 'ostvarila nepripadnu korist'


Vid Barić
11.10.2017.11:45
Optužio ministricu Dalić da je s 'prijateljima crpila novac iz Agrokora' i 'ostvarila nepripadnu korist'
ivicatodoric.hr

sažeto

Todorić u novom blogu piše kako 'prihvaća odgovornost za poslovne poteze u Agrokoru', ali i uvjerava čitateljstvo kako 'u njima nema nikakvih elemenata kaznenih djela'


Vid Barić
11.10.2017.11:45

Najpoznatiji hrvatski bloger Ivica Todorić objavio je novi post na svojoj stranici u kojem iznova žestoko kritizira potpredsjednicu Vlade i ministricu gospodarstva Martinu Dalić. Todorić, koji je stavio vlastoručni potpis na aktivaciju lex Agrokora, sada piše kako je Dalić "preuzela sve poluge javne vlasti – postala je i zakonodavac i tužitelj i sudac".

Bloger Todorić se poziva i na presumpciju nevinosti, kao jedan od temeljnih preduvjeta funkcioniranja demokratskog društva, a Dalićku i njezine "prijatelje" optužuje da je "crpila novac iz Agrokora i ostvarila nepripadnu korist". Nije naveo o kojim se to prijateljima radi, ali predosjeća kako je ministrica Dalić ta koja će u čitavoj priči morati dokazivati nevinost.

Todorić dalje piše kako  "prihvaća odgovornost za poslovne poteze u Agrokoru", ali i uvjerava čitateljstvo kako "u njima nema nikakvih elemenata kaznenih djela".

Drugim rječima, Todorić priznaje kako je sa svojim menadžerima izgubio golem nova (revizija je pokazala kako se radi o preko 14 milijardi kuna), ali ne zato što su ih htjeli zamračiti, već zato što jednostavno nisu znali raditi svoj posao.

Nadalje optužuje Martinu Dalić kako je upravo ona kao čelnica jedne banke  Agrokoru davala kredite s visokim kamatnim stopama (u biografiji ministrice Dalić stoji kako je od ožujka 2008. do prosinca 2010. bila predsjednica Uprave Partner banke, a bila je i glavni ekonomist Privredne banke od travnja 2000. do siječnja 2004). Todorić najnoviji blog završava rečenicom o "postojanju čvrstog plana u kojem je oteta privatna imovina". Vlastoručnim potpisom je taj "čvrsti plan" aktivirao upravo bloger Todorić, koji je kasnije izjavljivao kako je to učinio pod prijetnjom i ucjenama.

Cijeli post blogera Todorića pročitajte OVDJE.

Podržava osnivanje istražnog povjerenstva

Isti je dan na svome blogu Todorić pozdravio osnivanje saborskog povjerenstva za Agrokor ocijenivši da će ono rasvijetliti sve okolnosti i uloge pojedinaca, politike i, kako navodi, ulogu HNB-a te ostalih aktera.

"Pozdravljam današnje osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor. Upravo je Sabor mjesto na kojem će se, uz sudjelovanje svih parlamentarnih stranaka, rasvijetliti sve okolnosti i uloge pojedinaca i politike u ovom slučaju. Također, rasvijetlit će se i uloga HNB-a, te ostalih aktera", stoji u Todorićevoj objavi.

Hrvatski sabor u srijedu je osnovao devetoročlano istražno povjerenstvo za Agrokor, predsjednik mu je Orsat Miljenić, nekadašnji SDP-ov ministar pravosuđa, tajnica HDZ-ova Marija Jelkovac.

Iz oporbenih redova u Povjerenstvu su i SDP-ov Gordan Maras, nekadašnji ministar poduzetništva, Mostov Nikola Grmoja, te Ivan Lovrinović (PH), iz saborske većine HDZ-ovi Milijan Brkić, Ante Babić i Josip Borić, te Stjepan Ćuraj (HNS).

Povjerenstvo do 30. listopada treba odraditi tehničke poslove, a onda početi sa sadržajnim dijelom rada. Svoj posao mora završiti u šest mjeseci. Koga će sve pozvati da svjedoči i kojim redom, odlučuje samo povjerenstvo.

O osnivanju povjerenstva Sabor je odlučio većinom glasova, sa 113 za, 13 suzdržanih i 11 protiv.

Agrokor

Ivica Todorić

Martina Dalić

blog

bloger

Podijeli članak