pravda za davida

Otac ubijenog mladića: 'Ako se slučaj ne riješi za godinu dana, iskopat ću njegov lijes. Tko me pokuša spriječiti, završit će u raki'


Mia Peretić
04.12.2018.20:00
Otac ubijenog mladića: 'Ako se slučaj ne riješi za godinu dana, iskopat ću njegov lijes. Tko me pokuša spriječiti, završit će u raki'
facebook/pravda za davida

sažeto

Davor Dragičević ne odustaje od traženja istine o ubojstvu sina Davida, a Banjalučani su ga na trgu podržali 252. put


Mia Peretić
04.12.2018.20:00

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, ne odustaje od traženja pravde i istine o smrti svoga sina. Ne odustaju ni Banjalučani koji su se prošlog vikenda po 252. put okupili na glavnom gradskom trgu kako bi pružili podršku obitelji ubijenog mladića. Otac Davor ponovno je rekao da država ne smije priznati ubojstvo, pišu bosanski mediji.

"Sa mnom se nećete nikad izboriti. Ali Dodik i drugi nisu država, oni su samo imena. Krenut ćemo i na onu banku, svim raspoloživim sredstvima, ne budu li meni i mom odvjetniku dali pravu snimku do 7. travnja, otići će sve znate gdje treba. A vi botovi koji kažete da Davor prijeti, hvala Bogu doći će i 7. travanj i naći ću vas sve", izjavio je pred okupljenim mnoštvom.

Rekao je i da, ukoliko se slučaj ne riješi do 7. travnja, sve će ići drugačije, odnosno da vlastima i policiji daje vremena do godine dana od Davidova pokopa. 

"Taj dan donijet ću njegov lijes na Trg, pa nek' kažu što god hoće. Moram iskopati njegov lijes, jer što da radi u zemlji. Tko god me bude pokušao spriječiti da to učinim, završit će u raki", rekao je Davor i dodao:

"Zbog koga stojimo poslije godinu dana, trebamo li stajati nakon godine dana? Nikome od vas Davor Dragičević ne da. Za koga da stojimo? Za Dodika, za Biserku, za Lukača, za koga?".

Podsjetimo, otac Davor iz Banja Luke već mjesecima traži pravdu za svog sina Davida koji je, kako tvrdi, mučen, silovan i ubijen od strane pripadnika MUP-a s blagoslovom i po naredbi visokopozicioniranih političara Republike Srpske. 

Novi je udarac primio kada je međunarodni odvjetnički tim, koji je bio zadužen za utvrđivanje činjenica o stradanju Davida Dragičevića, napustio i odvjetnik Anto Nobilo, uz objašnjenje da pokojni David nije bio niti silovan, niti masakriran, te da je otac Davor žrtva manipulacije, kao i da vlasti Republike Srpske nisu upletene u ubojstvo njegova sina. 

pravda za davida

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter